Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5 kampeertrends voor gezinnen in 2018

Elk jaar kiezen duizenden Nederlandse gezinnen voor een kampeervakantie. Toch is er in de loop der jaren een boel veranderd in kampeerland. Inmiddels zijn er steeds luxere accommodaties beschikbaar en zijn de eisen voor een kampeervakantie flink veranderd. Wat de kampeertrends zijn voor 2018? Dat lees je in dit blog.

1. Glamping

Steeds meer gezinnen kiezen voor een glamping vakantie in plaats van een ‘gewone’ kampeervakantie. Bij zo’n glamping vakantie verblijf je in een ingerichte accommodatie die kan variëren van een simpele lodgetent tot aan een luxe boomhut of zelfs een luxe pop-up camper. Voor de kinderen wordt kamperen zo een groot avontuur en de ouders genieten van de nodige luxe. Nooit meer met de kinderen op en neer naar het sanitairgebouw en een uitgebreide maaltijd koken, wat wil je nog meer? Weten of zo’n glamping vakantie iets voor jou is? Neem eens een kijkje op deze website.

Kampeertrends in 2018

2. Oost-Europa als bestemming

Frankrijk en Italië blijven natuurlijk populaire kampeerbestemmingen, maar wist je dat er ook steeds meer gezinnen kiezen voor een kampeervakantie in Oost-Europa? Vooral Kroatië is populair als bestemming en dan met name de Adriatische kust. Er komen ook steeds meer zoetwaterzwembaden in Kroatië, wat voor ons Nederlanders toch wat fijner is dan zo’n zoutwaterbad. Het zoute water kunnen we tenslotte in de zee al opzoeken. En wist je dat Kroatië ook verschillende leuke eilanden kent? Lees hier meer over Kroatië als vakantiebestemming.

Kampeertrends in 2018

3. Een verzekering afsluiten

Nederlanders zijn zich steeds bewuster van het belang van sluiten van een reisverzekering. Dit heeft vooral te maken met de uitbreidingen van de verschillende verzekeringen en de mogelijkheid tot het kiezen van een pakket dat perfect aansluit bij jouw reis. Zo kun je allerlei extra’s toevoegen aan je reisverzekering. Je kunt jezelf bijvoorbeeld extra verzekeren voor bagage. Lees er meer over in dit artikel. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw reis? Kijk eens naar de Centraal Beheer reisverzekeringen, zodat mensen zelf kunnen kiezen op een kortlopende- of doorlopende verzekering beter past.

Kampeertrends in 2018

4. Rust en ruimte

Een andere kampeertrend voor 2018 is het opzoeken van rust en ruimte. Gezinnen gaan liever naar een kleinschalige camping of vakantiepark dan naar een grote camping. Campings tussen de 100 en 250 plekken zijn met name populair voor gezinnen met kinderen. Op deze campings is wel een animatieprogramma, maar zijn er geen massale groepen mensen, waardoor je toch lekker rustig aan het zwembad of aan de rivier kunt liggen. Ook kunnen de kinderen hier makkelijker vriendjes en vriendinnetjes maken en is de camping overzichtelijk. In Italië kiezen families ook vaker voor een agriturismo. Een luxe verblijf op het platteland.

Kampeertrends in 2018

5. Met de camper

Toen ik afgelopen zomer op de camping in Frankrijk werkte viel het me al op: ik zag ineens veel meer campers dan een paar jaar geleden. Ook het reizen met de camper is dus steeds populairder. Waarom? Je hebt al je spullen bij je en kunt gemakkelijk van bestemming naar bestemming reizen. Steeds meer mensen kiezen voor het combineren van verschillende bestemmingen tijdens hun vakantie, waardoor een vakantie met de camper een logische keuze is. Denk je erover om met een camper op reis te gaan? Afgelopen zomer hebben Tessa en Suzan een camperreis gemaakt door Oostenrijk, Frankrijk en Italië. Lees hier alles over deze reis.

Kampeertrends in 2018

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com