Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

10x kampeertrends voor 2021

2020 was een erg bijzonder jaar. Dit jaar vergde veel aanpassingsvermogen van iedereen. Van ondernemer tot consument. De reisbranche heeft natuurlijk flinke klappen gekregen, maar wij kijken uit naar 2021. Een jaar vol nieuwe mogelijkheden en positiviteit. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naartoe? En welke kampeertrends zijn hip en happening in 2021? Je leest het hier in dit gloednieuwe blog!

1. Zelfvoorzienend kamperen

De bovenstaande trend kan niet geheel als verrassing komen. Want ook in 2021 houden we nog anderhalve meter afstand. Hierdoor worden we steeds meer op onszelf aangewezen. Zo gaan we steeds vaker met een caravan of camper op pad die uitgerust is met keukenapparatuur en een chemisch toilet.

Omgeving Belledonne - Kindvriendelij kamperen

Foto van RCN

2. Terug naar de basis

Waar Glamping al jaren in opkomst is, is er nu ook een tegenbeweging te zien. Back to basic is hierbij het motto. Geen tierelantijntjes maar gewoon lekker in de tent op vakantie. Zo raken de Bell tenten steeds meer in trek. Heerlijk genieten van elkaar en van de prachtige omgeving. Wat wil je nog meer?

Tent met kampeerders - Belledonne

Foto van RCN

3. Actief eropuit

Door de sluiting van vele mogelijkheden tot recreatie ontstond er een gigantische run op fietsen. Mensen snakte naar frisse buitenlucht. Dit is dan ook terug te zien in de trend van 2021: actieve vakanties! 2020 heeft ervoor gezorgd dat we massaal aan het bewegen gingen, en deze lijn ook doortrekken naar de vakanties! Tent mee, slaapzak mee en op ontdekkingstocht. Ervaar de ultieme manier van vrij vakantie vieren door er met de fiets op uit te trekken. Maar naast fietsen is wandelen ook enorm in trek. Dus of je nu fietsfanaat of wandelliefhebber bent; voor ieder is er wat wils.

Fietsen omgeving - Camping La Grande Sologne, kids-campings

Foto van Camping La Grande Sologne

4. Detox en relax

Met de constante toestroom van Instagram, Facebook en andere platformen zien we soms door de bomen het bos niet meer. Met deze reden groeien digitale detoxvakanties in populariteit. Genieten van het zonnetje, duiken in het zwembad, barbecueën met elkaar en de tijd uit het oog verliezen. Dat is toch ook waar vakantie om draait? De schitterende omgeving écht beleven en genieten van de tijd die je spendeert met je geliefden en naasten.

Zaton Holiday Resort, relaxen aan zee

Foto van Zaton Holiday Resort

5. Werken op vakantie?

Ja je leest het goed, werken op vakantie. Want ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat we de omgeving van ons thuiskantoor wel zat zijn. Daarom is deze optie steeds populairder. Zo boeken mensen een vakantie om daar vervolgens in alle rust te kunnen werken. Genieten van privacy en toch stiekem een beetje een vakantiegevoel na een lange werkdag.

Staphorsthuisje - De Vossenburcht - Kindvriendelijk kamperen

Foto van De Vossenburcht

6. Kamperen wordt een echte beleving met een thema

Wat we in 2021 gaan zien groeien in populariteit is kamperen met een thema. Naast de gebruikelijke vakantiebeleving vul je je dag met een thema. Denk hierbij aan schildercursussen, een yogaretraite, kookworkshop of talencursus. Deze combinatie is erg interessant voor veel mensen. Je ontspant, maar tegelijkertijd spendeer je tijd aan een hobby en doe je nieuwe ervaringen op.

keuken

Foto van Ella Olsson via Unsplash

7. Roadtrippen!

Een trend die in opkomst was en nog steeds is, is de roadtrip! Met een luxe camper of een oud busje op pad en stoppen waar je wil! Van niemand afhankelijk en gewoon rijden langs de mooiste plekken. Ideaal voor een avontuur met vrienden of het gehele gezin.

roadtrip

Foto van Tabea Damm via Unsplash

8. Kamperen met een uniek verhaal

Na een jaar als deze snakken we des te meer naar unieke en bijzondere ervaringen. Kampeer vlakbij het terrein van de Formule 1 of bij een festivalterrein. Of breng een bezoek aan een communitycamping: hier barbecue je met zijn allen rond een kampvuur midden in de natuur.

Kampvuur - Petit Trianon - Kids-Campings

Foto van Petit Trianon

9. Sharing is caring

De deeleconomie wordt steeds alledaagser en dat is aan veel te merken. We delen auto’s, maaltijden of zelfs paraplu’s. Veel mensen schaffen nu een caravan of camper aan met naasten. Zelf maak je er een paar weken gebruik van en je vrienden ook een paar weken. Je deelt de kosten. Win-win!

kamperen

Foto van Rahul Bhosale via Unsplash

10. Proefdraaien op de camping

Voor veel mensen is op vakantie het afgelopen jaar niet mogelijk geweest. Daarom introduceren sommige campings nu: proefkamperen! Veel mensen die eerst nooit gingen kamperen willen zich nu aan het avontuur wagen. Maar kampeerspullen zijn erg kostbaar. Hier spelen campings op in door middel van de mogelijkheid om te proefkamperen. Zo kijk je rustig of het bij je past zonder dat het je gelijk veel geld kost!

Foto van Scott Goodwill via Unsplash

Hierboven vind je de 10 kampeertrends van 2021. Welke trend ga jij uitproberen? 

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

9

Au Joyeux Réveil

Daniek Snijder, 5 augustus 2015

Leukste vakantie van mijn leven!

De leukste camping ever! De animatie was top! Het was de leukste vakantie van m’n leven! Jammer dat er niet echt kinderen van mijn leeftijd waren. Maar de “juffen” waren super lief en ik heb nu veel inspiratie voor spelletjes, en knutsel ideeën. Het was heel leuk! Hopelijk, tot volgend jaar! Xxx Daniek

Bezocht Au Joyeux Réveil in juli 2015 met oudere kinderen.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com