Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

3 tips voor jouw gezinsvakantie

Met het hele gezin op vakantie is superleuk. Samen ertussenuit en de hele dag leuke dingen doen en genieten van de tijd samen. Maar het vergt – zeker met kleine kinderen – wel wat voorbereiding. Daarom geef ik je 3 tips voor jouw gezinsvakantie.

De reis

Goed voorbereid aan de reis beginnen is het halve werk. Bij het inpakken begint eigenlijk de vakantie al. Welk leuke strandjurkje neem je mee, welk boek lees je aan het zwembad en welke spelletjes gaan jullie samen spelen? Ook voor de kinderen is de pret van de voorbereiding erg leuk. Daarom is een kinderkoffertje van Coolblue een goed idee, zo kunnen ze zelf een aantal spullen voor op reis inpakken. Ook een kindertablet voor in de auto is fijn om mee op reis te nemen. Daarmee kunnen ze urenlang spelletjes spelen.

kinderkoffer

De bestemming

Maar waar gaat de reis naartoe? Zit je liever niet al te lang met het hele gezin in de auto, dan zijn Duitsland, België, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Noord-Italië goede opties. Ga je toch graag wat verder weg, dan kun je de reis natuurlijk ook in tweeën delen en kiezen voor een overnachting. Of je gaat met het vliegtuig, dan ben je in een paar uurtjes al op je bestemming. Hou er dan wel rekening mee dat je op het vliegveld vaak ook lang zit te wachten en dat je voor de kinderen ook dan wat spelletjes meeneemt.

wegwijzer

Het budget

Waar je naartoe gaat hangt natuurlijk ook af van je budget. Heb je goed kunnen sparen, dan kun je misschien naar die ene camping die net wat luxer is. Of 3 weken op vakantie in plaats van 2! Beleggen brengt natuurlijk risico’s met zich mee, maar als je wat geld hebt dat je kunt missen, kan het slim zijn om dat risico te nemen. Als je goed belegt, bijvoorbeeld bij Binck, dan heb je uiteindelijk misschien net dat beetje extra dat je nodig hebt voor jullie droombestemming.

sparen

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com