Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

3 to do’s met het gezin aan het Gardameer

Ga je er in september nog tussenuit? Of ben je je vakantie voor volgend jaar vast aan het plannen? Het Gardameer is een populaire gezinsbestemming, en dat is niet voor niks. Er zijn talloze leuke uitstapjes die je kunt ondernemen, ook met het gezin. Het is één van mijn favoriete bestemmingen in Italië en ik geef je graag tips voor to do’s aan het Gardameer!

Ook leuk voor de allerkleinsten

Ga je in september naar het Gardameer, dan zijn je kinderen waarschijnlijk nog niet schoolplichtig. Gelukkig is er ook voor de allerkleinsten van alles te doen aan het Gardameer. Bij Peschiera del Garda aan de zuidkant van het meer kun je een treintje nemen en zo de mooiste stranden en plekjes in de omgeving zien. Dit is natuurlijk heel gaaf voor de kids! Meer informatie over dit treintje vind je bij het Infopoint in Peschiera del Garda.

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar ook leuk met de kinderen is bootje varen op het meer. Huur zelf een bootje en leg aan op de plekken die jij graag wil bezoeken, of ga voor een tour naar verschillende steden rondom het meer. Zo ontdek je ook eens het Gardameer vanaf het water.

Peschiera del Garda

Foto: Tommy Rau via Pixabay

Watervallen van Molina

Natuurlijk zijn de bekende pretparken als Gardaland, Movieland en Caneva World superleuk. Het zijn ook echt aanraders om eens te bezoeken met de kinderen. Maar ga ook eens naar het natuurpark Parco delle Cascate di Molina. Wedden dat de kids daar net zoveel plezier zullen beleven? Hier kom je al wandelend namelijk allerlei watervallen tegen. Indrukwekkend en leuk om in het water te spelen!

molina

Foto: Andrik Langfield via Unsplash

Verona

Verona, dé stad van Romeo en Julia. Niet alleen leuk om romantisch met z’n tweeën te bezoeken, maar ook een goede uitstap met de kids. Ook in Verona rijdt een treintje, zodat je zonder al te veel te lopen de mooiste plekjes van de stad kunt zien. Maar de echte highlights van de stad liggen niet ver uit elkaar, dus die kun je ook met de kids goed bezoeken. Als je door de stadspoorten loopt, kom je bijna meteen bij de indrukwekkende Romeinse Arena. Ga hier zeker naar binnen, waardoor de kinderen zich gladiator, koning of prinses kunnen wanen.

arena di verona

Foto: Samueles via Pixabay

Iets dieper in de binnenstad ligt het beroemde balkon van Julia verborgen. Het pleintje zul je makkelijk vinden. Niet alleen is het aangegeven met borden, er staat vaak ook een grote groep toeristen bij de ingang. Bewonder het beeld van Julia en de muur waarop iedereen zijn liefdeswensen aan haar schrijft, en natuurlijk het balkon. Struin daarna nog even over de markt op het plein in de buurt en haal in de grote winkelstraat een Italiaans ijsje. Fijne vakantie!

verona

Foto: Schuger via Pixabay

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com