Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

3x toffe bestemmingen met de kids

Ben je terug van vakantie en al weer aan het dromen over de volgende vakantie met het gezin? Ga je volgend jaar weer naar Italië of Frankrijk of blijf je juist in Nederland? Bestemmingen die vaak worden gekozen voor een vakantie met de kinderen. Maar er is natuurlijk nog veel meer te ontdekken! Daarom licht ik deze 3 toffe bestemmingen met de kids voor je uit.

Slovenië

Slovenië wordt door gezinnen steeds vaker als vakantiebestemming gekozen. En terecht! Wist jij bijvoorbeeld dat veel campings in Slovenië enorme waterparken hebben met talloze glijbanen, stroomversnellingen en zwembaden met rivieren en eilanden. Daar zullen de kinderen zich dus zeker niet vervelen. Maar er is meer. Slovenië heeft namelijk een prachtige natuur met veel bergen, bossen en meren. Eén van de meest bekende meren is het meer van Bled met in het midden een eilandje. Ook leuk voor de kinderen, die kunnen hier lekker zwemmen. Een andere uitstap die je met het gezin kunt maken, is naar de grotten van Postojna of Skocjan. Vind je Slovenië toch wat te ver rijden met de kinderen maar wil je ter plekke wel een auto hebben voor alle uitstapjes? Dan kun je ook naar Ljubljana vliegen en daar een auto huren, zodat je reis wat korter is maar je niks van Slovenië hoeft te missen.

bled

Foto: Neven Krcmarek via Unsplash

Spanje

Met het hele gezin naar Spanje! Waarom niet? Ook Spanje lijkt misschien wat ver, maar aan de Costa Brava ben je eigenlijk zo. En ook hier kun je overwegen om het vliegtuig te pakken en dan ter plekke een auto huren. Lekker luieren en zandkastelen bouwen op het strand, of een uitstapje naar Barcelona maken. Veel campings hier liggen op loopafstand van het strand, waardoor je elke dag een duik in de zee kunt nemen. Een andere leuke stad om te bezoeken is Gerona. Het is nog niet zo bekend onder toeristen als het grote Barcelona, maar heeft wel een indrukwekkend historisch centrum en restaurants waar je heerlijk tapas kunt eten.

Girona

Foto via Pixabay

Oostenrijk

In de zomer is het er heerlijk weer, je kijkt uit op een berglandschap en hoort in de verte de koeienbellen. Jazeker, ik heb het hier over Oostenrijk. Echt een hele fijne gezinsbestemming, en ook goed te doen qua reisafstand. Hier ga je met de kinderen van de rodelbaan, klimmen in een adventure park of de mooiste kastelen en grotten bezoeken. Oostenrijk heeft veel uitstapjes te bieden die leuk zijn voor jong en oud. Bonus voor de ouders: veel vakantieparken hebben hier een wellnesscentrum doordat het in de winter populaire wintersport bestemmingen zijn.

oostenrijk

Foto: Joss Woodhead via Unsplash

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com