Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5 leuke kinderactiviteiten aan het Gardameer

Het Gardameer is een ideale bestemming voor een gezinsvakantie. Gezellige dorpjes en steden, Verona en Milaan in de buurt en een duik nemen in het grootste meer van Italië! Maar wat kun je er nou eigenlijk allemaal doen met de kids? Ik vertel je de vijf activiteiten die je als gezin absoluut niet mag missen.

Gardaland, Canevaworld en Movieland Park

Dit zijn zonder twijfel de drie grootste en bekendste pretparken aan het Gardameer. Ze liggen allemaal bij elkaar aan de zuidoostkant tussen Peschiera en Lazise. In Gardaland zit je gillend in de achtbaan, in Canevaworld roetsj je van de glijbaan en in Movieland kun je doen alsof je in een film speelt!

gardaland

Parco Natura Viva

Niet ver van de populaire pretparken ligt natuurpark en dierentuin Parco Natura Viva, voor de Freek Vonkjes onder ons. Ontdek maar liefst 250 bedreigde diersoorten en leef je ondertussen ook uit in het Safaripark.

parco natura viva

Watervallen van Molina

Nog steeds aan de oostzijde van het meer, ligt ook het natuurpark Parco delle Cascate. Letterlijk: park van de watervallen. Hier is het goed vertoeven voor wandelaars, maar ook de kinderen zullen zich geen moment vervelen. Want wat is er leuker dan ouderwets dammetjes bouwen en spelletjes spelen in het water bij de waterval?

watervallen molina

Huur een bootje

Een dag een boot huren kan natuurlijk niet missen bij je vakantie aan het Gardameer. Dit kan zo’n beetje bij elke grote stad rondom het meer. Dus pak de picknickmand in en breng samen een dagje door op het water!

gardameer boot

Strand Toscolano-Maderno

Veel stranden aan het Gardameer zijn kiezelstranden. Dat is voor kinderen nog wel eens een teleurstelling, want hoe moet er dan een zandkasteel gebouwd worden? Eén van de plekken waar je een zandstrand hebt, is Toscolano-Maderno aan de westkant van het meer. Leuk om een dagje naartoe te gaan, want Toscolano heeft ook een gezellig centrum om eens doorheen te lopen.

lago di garda

Op naar het Gardameer dus! Bekijk hier ons aanbod.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com