Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

5x vermaak voor tijdens een regenbui

Ook op vakantie kan het wel eens regenen helaas. Wat doe je op zo’n regenachtige dag? Zeker met kinderen kan het lastig zijn om iedereen blij en tevreden te houden op een mindere dag. Op de camping is vaak minder te doen als het regent, helemaal als je met de tent bent gekomen. Maar met deze tips hoeft die regenachtige dag helemaal niet zo vervelend te zijn!

Indoor zwemparadijs of speeltuin

Bezoek eens een binnenspeeltuin of een overdekt zwemparadijs in de buurt! Zo zit je de hele dag warm en droog en is die regenachtige dag zo voorbij. De kinderen hebben de tijd van hun leven en jij kunt aan de rand van het zwembad of bij de speeltuin gewoon rustig doorlezen in dat spannende boek, terwijl je de kinderen in de gaten houdt. Een ideale combinatie dus, waarbij het hele gezin ondanks de regen toch nog een leuke dag zal hebben.

binnenspeeltuin

Foto van Landal Mooi Zutendaal

Kasteel bezoeken

Niet alle uitjes die je voor je vakantie had gepland, hoeven tijdens een regenachtige dag in het water te vallen. Misschien is wat jij had bedacht ook wel te doen met een beetje regen. Als je bijvoorbeeld een groot kasteel in Frankrijk gaat bezoeken, ben je het grootste deel van de tijd binnen voor de rondleiding. Leuk voor kinderen is dat er vaak bij dit soort bezienswaardigheden een speciale kinderroute is in de vorm van een speurtocht. Wat is er nou leuker dan speuren in een oud kasteel tijdens een regenachtige dag!

Netflixen in de tent

Je kunt de dag ook gebruiken om gewoon lekker te relaxen in je tent of caravan. Lekker die ene verslavende serie op Netflix kijken de hele dag. Of misschien zet je een film aan voor je kinderen en ga jij rustig een boek lezen of activiteiten voor de rest van de vakantie uitzoeken. Of maak er een filmmarathon voor het hele gezin van met leuke familiefilms. Wel zo handig dat je dan internet hebt in het buitenland. De wifi op campings laat soms toch nog te wensen over, zeker als iedereen bij regen binnen zit te Netflixen. Je kunt er dan over nadenken om een extra internetabonnement af te sluiten om ongestoord films en series te kunnen kijken tijdens die regenachtige dag.

netflix

Foto: Jade via Pixabay

Shoppen

Vaak is er ergens in de buurt wel een groot overdekt winkelcentrum te vinden. Als hier ook nog een speeltuintje voor de kinderen is, is dat helemaal ideaal. Dan kun jij even lekker shoppen, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin. Samen een ijsje eten in het winkelcentrum, en de dag is weer goed!

winkelcentrum

Foto via Pixabay

Ouderwets gezelschapsspelletjes spelen

Misschien nog wel de leukste optie: haal de gezelschapsspelletjes boven! Niks gezelliger tijdens een vakantie met het gezin dan een potje Uno, Monopoly, Ganzenbord, Levensweg of Cluedo. Ook met een simpel pakje kaarten kun je je vaak al de hele dag vermaken!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com