Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Aloha: vijftien jaar de zomer van mijn leven

Van kleuter tot animatrice

Camping Aloha, voormalig le Grand Large, ligt in het warme zuiden aan de Middellandse Zee. In 1996 kwam ik er voor het eerst als kleuter, en negentien jaar later voor het laatst als animatrice. In totaal ben ik zo’n vijftien keer op de camping geweest, en terugkomen deed ik altijd met veel plezier!

Geschiedenis

In 1996 was Aloha nog een doorsnee camping met een wat grotere, luxere kant en een wat kleinere. Wel waren de zwembaden toen al onwijs leuk, dus daar kon ik me dagenlang vermaken.

Elk jaar werd de camping beter en mooier. Ik weet dat de zwembaden en glijbanen meerdere keren zijn veranderd, waardoor ik die zomers nieuwe gebieden kon ontdekken. Ook is de bar compleet vernieuwd. Maar vooral de accommodaties zijn gigantisch mooi geworden. Op Aloha is genoeg plek voor de kampeerder met caravan, maar de prachtige huisjes spannen toch echt de kroon.

Zwemparadijs

Ook vrij recent heeft Aloha extra glijbanen gebouwd. Het is nu een echt zwemparadijs, en het duurt eventjes voordat je in elk bad en van elke glijbaan bent afgegleden. Dat komt ook doordat het animatieteam steeds actiever is geworden, ook in het zwembad. Zo komt het team vaak een splashdance doen, en organiseert het ’s middags meerdere waterspellen.

Bij deze activiteiten, maar ook daarbuiten, zijn altijd badmeesters aanwezig om alles in de gaten te houden. Voor de allerhoogste glijbanen moet je echt een stukje omhoog klimmen, wat je een prachtig uitzicht geeft op het strand en een groot deel van de camping. Als kind vond ik dat minder interessant, maar achteraf was het een leuk extraatje…

Animatie

De miniclub wordt op Aloha de Poukiesclub genoemd. Zes dagen per week kunnen kinderen hier meedoen met binnen- en buitenactiviteiten, zoals knutselen, sporttoernooitjes en danslessen. Ouderen gaan niet naar de miniclub, maar kunnen meedoen met voetbaltoernooien, speurtochten of estafette.

Het avondprogramma was eigenlijk voor alle leeftijden: leuke muziekavonden, grote groepsspellen… Daarnaast geeft het animatieteam elke week een show.

Omgeving

Wil je even van de camping af? Om de camping heen zijn leuke, toeristische steden, waar je heerlijk kunt eten en shoppen. Ook kun je naar andere stranden, of een waterpark. Een aanrader op het strand bij Aloha is de strandtent Latino Beach, waar ze heerlijke lunches en diners verzorgen. Na het eten kun je daar terecht om nog wat te drinken en te dansen. De tent is namelijk open tot 1:30 uur.

Op Aloha zelf is ook nog een hele leuke bar, de Tiki-bar, waar bijna elke avond een bandje wordt ingehuurd. Hier is het eten ook erg goed, en daarbij heeft de bar een grote speelhal, waar de kinderen hun gang gaan op de spelcomputers en voetbaltafels.

Na hier vijftien jaar te hebben gekampeerd, ben ik dus uiteindelijk zelf gaan werken op de camping. Dat laat wel zien hoe graag ik terug wilde naar deze camping. Het voelt voor mij als thuiskomen, en zo word je ook steeds weer ontvangen. Dit was zeker niet de laatste keer!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
9

Pomport Beach

Inge, 22 augustus 2017

Erg leuk!

Erg leuke camping. Wij zijn met twee kleine kinderen geweest. Onze dochter van 5 heeft zich heel goed vermaakt bij de kidsclub en de minidisco, Manon van de animatie heeft er mede voor gezorgd dat onze dochter zich uitstekend vermaakt heeft. Ze heeft met heel veel geduld, leuke knutselwerkjes en spelletjes bedacht.
In de omgeving is het spelletjes kasteel een echte aanrader met daarbij de speurtocht in de vallei.

Bezocht Pomport Beach in augustus 2017 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Pagina delen

Twitter


Blogcategorieën

Kids-Campings.com