Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Autovakantie: zo maak je de autorit aangenaam

Met het hele gezin op vakantie zorgt natuurlijk voor veel mooie momenten en herinneringen. Toch kijken veel ouders, maar ook zeker de kinderen, op tegen de vaak lange autorit. Want hoe vermaak je jezelf tijdens zo’n lange zit? In deze blog gaan we je een aantal tips geven om de reis zo aangenaam mogelijk te maken! 

Tip 1. Spelletjes

Deze tip is leuk voor het hele gezin, maar ook een prima manier om de kinderen zichzelf te laten vermaken. Met een paar leuke kaartspellen kun je namelijk al best een tijdje zoet zijn. Ook zijn spelletjes waarbij je bijvoorbeeld telt hoeveel rode auto’s of viaducten je tegenkomt tijdens de autorit een goede manier om je af te leiden. En hebben de kids een Nintendo? Dan is het je vast niet onbekend dat daar urenlang speelplezier mee beleeft kan worden! Zorg dat ze goed opgeladen zijn voor je aan de reis begint, dan weet je zeker dat er altijd iets te doen is.

Autorit
Foto van Andrey Metelev via Unsplash

Tip 2. Films 

Uitgespeeld? Dan is het nu tijd om even heerlijk te genieten van de allerleukste films. Door ze voor vertrek te downloaden kunnen je favoriete series en films gewoon offline bekeken worden. Handig! Zorg voor een volledig opgeladen tablet of telefoon zodat je de nodige uurtjes Disney of Paw Patrol altijd binnen handbereik hebt.

Tip 3. Snacks en drinken

Voor, tijdens of na de filmmarathon; wanneer je al dat lekkers er ook bij pakt, van snacks worden we allemaal blij. Een lekkere lunch of een klein tussendoortje geeft nieuwe energie én frisse moed voor de rest van de rit. Met een auto koelbox houd je het eten lekker vers en je drankjes koel. Vaak sluit je zo’n koelbox gewoon aan op de 12V aansluiting in de auto, en sommige modellen kunnen daarna ook nog gebruikt worden op de camping met een 230V aansluiting.

Autorit
Foto van Denny Müller via Unsplash

Tip 4. Slapen 

Als de buikjes rond gegeten zijn is het misschien tijd voor een dutje. Om ervoor te zorgen dat je toch een beetje lekker ligt, is een reiskussen geen overbodige luxe. Ook kan een slaapmasker helpen je even af te sluiten van alles om je heen, zodat je lekker in het donker weg kunt doezelen. Als de kids dan ook nog hun favoriete knuffel bij zich hebben moet dat helemaal goedkomen!

Tip 5. Stops

Nadat iedereen weer wakker is, is een stop bij een tankstation of parkeerplaats de perfecte manier om even op te laden voor de rest van de rit. Even die auto uit, benen strekken, een bezoekje aan het toilet en genieten van de frisse buitenlucht. Is het tijd voor een wat langere stop? Neem een frisbee of (voet)bal mee die je gemakkelijk uit de achterbak kunt halen, zo kunnen jullie op een rustige plek of grasveldje even fijn rondrennen. Lekker voor de kids om hun energie kwijt te kunnen, maar ook zeker goed voor de bestuurder om even de focus van het autorijden los te laten. Veilig én gezond!

Autorit
Foto van
Erik Mclean via Unsplash

We hopen dat je met deze 5 tips de autorit een stukje leuker kunt maken. Eén ding is zeker: zodra de bestemming bereikt is en de zonnestralen jullie verwelkomen, weet je weer dat die lange reis het dubbel en dwars waard was! Fijne vakantie! 

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Podere Sei Poorte

Familie Mur, 15 mei 2019

Mooie camping!

Ervaring

De eigenaren zijn enthousiast en gunnen je een fijne vakantie. Mooie camping, ruime plaatsen, schoon sanitair, goed animatieteam, leuk terras met goed eten, prachtige uitzichten.

Tips in de omgeving

Redelijk dicht bij t strand, mooie plaatsen zijn binnen een half uur te bezoeken. De Marken is een mooi gebied. Het landschap blijft je elke keer verbazen, zo mooi.

Bezocht Podere Sei Poorte in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com