Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Avonturen in de miniclub

Wat gaat je kind meemaken in de miniclub? Elora vertelt!

De miniclub was een van de leukste activiteiten die ik als animatrice organiseerde op camping la Garangeoire in West-Frankrijk. Kinderen blijven je verrassen, en die verhalen deel ik graag met jullie.

Cupsong

Op een regenachtige ochtend had een van de kinderen een plastic bekertje meegenomen om te oefenen voor de Cupsong. Dat vond ik natuurlijk helemaal leuk, dus “drumden” we al snel samen op de bekertjes. Voor ik het wist, werden we omringd door een groepje kinderen.

Al snel ontstond er een achtergrondkoor. Iedereen bleek de tekst te kennen, dus dat werd een hele gezellige ochtend! Ook een eyeopener dat de kinderen gewoon durfden te zingen: op die leeftijd beseffen ze niet dat ze misschien een beetje vals zingen. Heerlijk.

Rust

Net als veel animateurs en animatrices raakte ik mijn stem kwijt. Drie volledige dagen kon ik geen verstaanbaar woord uitbrengen, wat best lastig is in een ruimte vol pratende, schreeuwende en soms huilende kids. Maar het liep niet in het honderd: de kinderen werden juist rustig en stil als ik iets wilde zeggen.

Ze moesten eigenlijk ook wel, want anders verstonden ze de uitleg van de knutselopdracht of de spelletjes niet. Toch vond ik het zelf erg verrassend dat ze zo behulpzaam waren door opeens niet meer door de uitleg heen te praten.  

Tand kwijt

Een jongetje vertelde mij op een ochtend trots dat hij zijn tand er “een keer” uit had getrokken. Toen hij het gat vrolijk aanwees, vond ik het er behoorlijk bloederig uitzien voor zo’n “oud” wondje. Na wat vragen bleek inderdaad dat hij hem er zojuist uit had getrokken.

Op zich geen probleem, hij was hem alleen verloren in de miniclub. Het volgende moment lagen we met alle begeleiders en veertig kinderen op de vloer om te zoeken naar De Verloren Melktand.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Campings in de buurt waar Elora werkte

Garangeoire

Vendée, Frankrijk

  • Zwemparadijs
  • Aan een meer
  • Pendelbus naar het strand

La Garangeoire heeft het allemaal! Van een zwembad tot aan een prachtige groene omgeving. Iedereen voelt zich hier thuis. Kom je mee genieten in de Franse Vendée?

La Guyonnière

Vendée, Loire, Atlantische Kust, Frankrijk

  • Nederlandse eigenaar
  • Dierenparken
  • Meer en strand

De gezellige kindercamping la Guyonnière staat in de top 17 beste campings. Een familiecamping bij uitstek, met internationale animatie.

Kids-Campings.com