Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Back to work: verleng het vakantiegevoel

De zomervakantie is nu toch echt ten einde en dat betekent dat we alweer met smart aan het wachten zijn op de volgende vakantie. Of je nu al iets tijdens de herfstvakantie hebt gepland of nog druk aan het rondkijken bent: het idee dat we nog meerdere weken aan het werk moeten voor we weer kunnen genieten van een onbezorgde vakantie kan een zwaar vooruitzicht zijn. De oplossing? Verleng het vakantiegevoel van je laatste reis! Hoe je dat doet lees je hieronder, want wij geven je een aantal tips om het vakantiegevoel langer vast te houden.

Probeer lokale gerechten na te maken

Even terugdenken aan die ene avond in dat lokale restaurantje? Organiseer een etentje met je reisgezelschap en verwen de smaakpapillen met allerlei lekkers. Zo kunnen jullie de gezelligheid vieren en samen de leukste herinneringen ophalen. Twee vliegen in een klap! Pak er dus snel een kookboek bij vol specialiteiten van je vakantiebestemming en flans de lekkerste gerechten in elkaar. Reken maar dat dat smullen wordt.

Verleng het vakantiegevoel
Foto van Lily Banse via Unsplash

Luister de leukste vakantiesongs terug

Je kent het vast wel: bij dat ene liedje denk je direct terug aan die specifieke gebeurtenis. Geen verrassing, want muziek en herinneringen zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Hoe dat kan? Muziek prikkelt het brein en laat ons herinneringen ophalen bij het horen van een nummer. Het is zelfs een van de sterkste middelen om emoties mee op te roepen! Verleng het vakantiegevoel dus door een playlist te maken van de nummers die je op vakantie of tijdens de reis draaide en kom weer even helemaal in die relaxte vakantiesfeer.

Maak een vakantiefilmpje of fotoboek

Word je ook zo blij van het terugkijken van oude vakantiefoto’s? Maak dan een mooi boek of filmpje waarin je de leukste beelden laat terugkomen van je laatste tripje. Ideaal, want een boek of filmpje kun je erbij pakken wanneer jij dat wilt en laat je die fijne gevoelens weer even opnieuw ervaren. Zo lijkt het net of je je vakantie weer opnieuw beleeft!

Verleng het vakantiegevoel
Foto van
Artem Beliaikin via Unsplash

Zoek alvast mooie vakantiebestemmingen uit

Een van de beste manieren om het vakantiegevoel te verlengen is door alvast een aantal mogelijke bestemmingen voor volgend jaar uit te zoeken. Tijdens je zoektocht denk je ongetwijfeld weer terug aan je laatste vakantiebestemming en kun je even helemaal wegdromen. Waar gaat je volgende reis naartoe?

Verleng het vakantiegevoel ook met bovenstaande tips! Alvast inspiratie op doen voor je volgende vakantie? Neem dan snel een kijkje tussen ons aanbod.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

10

Grande Tortue

Familie van der Zaaij, 15 april 2015

Top zomer!

Wat een super camping! Vriendelijk personeel, leuke activiteiten, een mooi zwembad en heerlijk eten bij het restaurant! De animatie is helemaal super, met als hoogtepunt de minidisco! Wat een TOP zomer!!

Bezocht Grande Tortue in juli 2015 met gezin.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com