Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Bergen en kinderen: vijf tips

Hoe krijg je jouw zevenjarige vol enthousiasme aan het lopen?

Laten we eerlijk zijn: de meeste kinderen waarderen de frisse buitenlucht of de mooie natuur in de bergen niet zo. Wat vinden zij wel leuk aan de bergen, en hoe maak je ze enthousiast? Vijf tips.

1. Bergdieren

In de wilde natuur, met echte wilde dieren… Met een beetje geluk zie je bergmarmotten, steenbokken, gemzen, vossen of zelfs beren. Vertel de kinderen in ieder geval dat deze voorkomen in het gebied. Dat maakt de tocht een stuk spannender.

Wil je weten welke wilde dieren voorkomen in de Franse bergen? Kijk dan even naar Rosannes blog.

2. Rivieren

Spelen met water brengt ook wat leven in de brouwerij. Loop je een tijdje langs een riviertje, probeer deze dan eens over te steken via de stenen in het water. Pas wel op, want deze kunnen heel glad zijn.

Het is ook leuk om bijzondere vissen in het water te zoeken, of om takjes in het water te gooien en deze te laten meevoeren door de stroming.

3. Sneeuw

Hoewel het ieder jaar warmer wordt, is er hoog in de bergen nog steeds sneeuw te vinden. En wat is er nou bijzonderder dan sneeuw in de zomer, ook al is het maar een beetje?

Pas wel op met het pad verlaten, als je verderop sneeuw ziet liggen. Vaak is het nog een stuk verder dan je denkt, en zijn die paden iets gevaarlijker dan de gewone wandelpaden.

4. Picknick

Buiten lunchen of ontbijten op een kleedje, met het hele gezin. Ook in Nederland vinden kinderen het leuk om met papa en mama te picknicken, dus in de bergen is dat helemaal bijzonder!

Eten is natuurlijk altijd goed voor de motivatie. Als de kinderen echt niet meer kunnen, beloof ze dan iets lekkers op een bepaalde tijd. Bijvoorbeeld over vijftien minuten, of bij het volgende gele paaltje.

5. Klimmen en klauteren

Zorg ervoor dat de routes genoeg variëren. Kinderen vinden het fantastisch om op rotsen te klimmen of om kettingen aan de rotswand te gebruiken.

Zorg er in dit geval wel voor dat je goede schoenen hebt, het liefst bergschoenen. Die bieden genoeg steun en voorkomen vervelende pijntjes zoals blaren.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com