Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Le Mas de Chênes

Le Mas de Chênes

Cevennen, Frankrijk

  • Zeer grote standplaatsen
  • Aan een rivier
  • Ecologische camping

Met de ruimte die deze camping biedt heb je het idee dat je middenin de natuur verblijft. Kom helemaal tot rust terwijl de kinderen zich elke dag vermaken.

Camping Le Mas des Chênes ligt tussen het Nationaal Park van de Cevennen en de Middellandse Zee in. Deze camping staat in het teken van gezelligheid, vrolijkheid en familytime. Natuurliefhebbers zullen deze camping ook beslist waarderen.

Over Le Mas des Chênes

Le Mas des Chênes is een ecologische camping. Dat betekent dat de camping hun steentje bijdraagt aan het milieu. Het hele campingterrein is bijvoorbeeld autovrij, inclusief de staanplaatsen. Dit maakt de camping niet alleen ecologisch, maar ook veilig. Le Mas des Chênes ligt daarnaast vrijwel direct aan de Gardon d’Anduze rivier. Hier kunnen kinderen heerlijk pootje baden of dammetjes bouwen. Campinggasten hebben privétoegang tot deze rivier. De kleinsten kunnen zich vermaken in het kikkerbad waar ze onbezorgd kunnen spetteren.

De staanplaatsen op de camping zijn met gemiddeld 150 vierkante meter enorm groot. Je krijgt hierbij dus echt het idee dat je midden in de natuur staat. Voor de kinderen is er een springkasteel waarin ze de hele dag kunnen springen, klimmen en klauteren. Op het voetbalveld worden regelmatig toernooien georganiseerd. Doe jij mee en maak jij de winnende goal in de finale? Of speel je liever een potje tafeltennis of badminton? Overigens is er op de camping in het hoogseizoen ook een animatieteam aanwezig die wekelijks activiteiten organiseert, zoals boogschieten. Kinderen zullen zich hier niet vervelen, waardoor je zelf volledig tot rust kunt komen.

In de omgeving

De camping is een ideale uitvalsbasis als je rust zoekt, maar toch ook de toeristische plekjes wilt bezoeken. De eigenaren delen graag hun tips met je, en bij de receptie liggen er talloze brochures klaar over to do’s in de omgeving. Op 800 meter van de camping ligt het dorpje Lézan. Hier kun je veel winkels zoals een supermarkt, drogisterij en kapper vinden voor de dagelijkse benodigdheden. Ook kun je met het gezin shoppen in de omliggende stadjes, of kun je gaan sporten (kanoën, fietsen, boomklimmen). Cultuur snuiven behoort ook zeker tot de opties. Of ga op avontuur in de natuur. Alles is mogelijk vanaf Le Mas Des Chênes. In het bekende dorp Anduze kun je naar de bekende pottenbakkerijen. Of ga een ritje mee in de stoomtrein van de Cevennen, en bezoek de indrukwekkende grotten van Trabuc.

Le Mas de Chênes op de kaart

Hoe lang ben ik onderweg?

Routebeschrijving

Overige bestemmingen in de buurt

Le Pont Du Tarn - Kids-Campings.com

Le Pont Du Tarn

Cevennen, Frankrijk

  • Rivier en stranden
  • Gorges du Tarn
  • Veel animatie en vermaak

Luxe kamperen op een camping in de heuvels van Frankrijk, terwijl de kinderen zich heerlijk vermaken met het animatieteam of in het zwembad.

De l’Arche - Kids-Campings.com

De l’Arche

Cevennen, Frankrijk

  • Privéstrand aan rivier
  • Lenny de Vos
  • Zwembaden met glijbaan

Knutselen en kleuren in de miniclub, dansen en zingen bij de minidisco, het animatieteam staat zes dagen per week voor de kinderen klaar!

Kids-Campings.com