Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Provençal

Provençal

Ardèche, Frankrijk, Rhône-Alpes, Zuid-Frankrijk

  • Avondshows
  • Sportieve activiteiten in de buurt
  • Pont d'Arc

Ontdek Zuid-Frankrijk of geniet op de camping van de top faciliteiten, animatie en avondshows!

Kindercamping le Provençal ligt in een populair gebied van de streek de Ardèche. In deze omgeving is namelijk een hoop te doen, hoewel je je ook niet kan vervelen op een camping als le Provençal. Deze middelgrote camping biedt met zijn tweehonderd staanplaatsen alles voor een onvergetelijke zomer.

Diensten

De camping biedt verschillende services. Zo zijn er twee animateurs, waaronder een Nederlandse, die de animatie verzorgen. Daardoor kunnen de jongeren zich uitleven bij de miniclub en minidisco, terwijl de ouderen meedoen aan sporttoernooien en avondactiviteiten. Het personeel van de camping verzorgt in zijn geheel ook nog verschillende shows in de avond.

Maar ook zonder het personeel kun jij je vermaken, door de verschillende faciliteiten op de camping. Zo kun je bijvoorbeeld een kano huren om over de Ardèche te varen, de langste tocht is dertig kilometer. Le Provençal heeft ook een privéstrandje, zodat de jongere kinderen vanuit daar naar hun broers en zussen kunnen zwaaien. Andere faciliteiten zijn het multisportveldje, jeu de boules, tafeltennis, zwembad en een speeltuin.

Activiteiten

Camping le Provençal ligt in een prachtige omgeving, met adembenemende flora en fauna. Daardoor is dit gebied erg populair onder fietsers, hardlopers, ruiters en wandelaars. Verbaas je over de oude huizen en smalle straten in de kleine dorpjes, of ga naar een van de kleurrijke marktjes in de omgeving.

Wil je nog sportiever aan de slag? Doe dan eens aan canyoning (door een rivier heen wandelen), speleologie (donkere grotten betreden) of via-ferrata (aan touwen over een rotswand klauteren). De echte durfals kunnen zelfs paragliden…

Provençal op de kaart

Hoe lang ben ik onderweg?

Routebeschrijving

Overige bestemmingen in de buurt

Capelan - Kids-Campings.com

Capelan

Zuid-Frankrijk, Rhône-Alpes, Ardèche, Frankrijk

  • Aan riviertje
  • Natuurrijke omgeving
  • Apart pierenbadje

Midden in de schitterende Cévennen ligt camping le Capelan. Vanaf de camping stap je zo in je kano de rivier op!

Kids-Campings.com