Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
7,4

Val de Bonnal

Franche-Comté, Frankrijk, Lorraine, Noord-Frankrijk

  • Groot zwemparadijs
  • Aan meren en rivier
  • Fietsverhuur

In het hart van het landelijke Franche-Comté ligt kindercamping Val de Bonnal.  De staanplaatsen hebben een oppervlakte van minstens 120 vierkante meter, maar je kunt ook een accommodatie huren. Ook de hond mag mee, maar deze moet wel aan de lijn blijven.

Op de camping staat een Nederlands animatieteam, dat allerlei activiteiten organiseert. Zo kun je allerkleinsten ’s ochtends naar de miniclub, terwijl de ouderen ’s middags meedoen met een voetbal- of volleybaltoernooi. Extra leuk is dat Lenny de Vos rondloopt op de camping, een mascotte die graag met de kleine kinderen op avontuur gaat.

Naast de georganiseerde activiteiten kunnen kinderen zichzelf vermaken in een van de speeltuinen. Ook heeft Val de Bonnal biljarttafels, tafelvoetbal, flipperkasten en pingpongtafels. Je kunt er zelfs jeu de boulen.

Water

Val de Bonnal heeft een groot zwemparadijs. Verschillende baden zijn met elkaar verbonden door bruggetjes, en de oudere kinderen kunnen van verschillende glijbanen afglijden. De camping heeft ook een apart kinderbadje, compleet met verschillende speeltoestellen.

Val de Bonnal ligt aan een riviertje, dus ook naast het zwembad kun je volop waterpret beleven. In samenwerking met een kanoverhuurder organiseert de camping een tocht van dertien kilometer over rivier de Ognon.  Het waterrijke landgoed van 150 hectare telt vier meertjes waar je kunt watersporten, zwemmen en vissen. Ook kun je over de rivier heen klauteren met kettingen en enorme vissen vangen. Dicht bij de camping mondt de Ognon uit in vier grote meren, waar je ook prima in kunt zwemmen en aan kunt zonnen.

Val de Bonnal op de kaart

Toon op kaart

Hoe lang ben ik onderweg?

Routebeschrijving

Kids-Campings.com