Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5x tips voor een camperreis met kinderen

Een camperreis is voor velen een droom die uitkomt. Heerlijk toeren van plek naar plek op je eigen tempo. De kids hebben onderweg alle ruimte en kunnen wanneer zij genoeg hebben van het uitzicht een potje kwartetten aan tafel. Klinkt als een onbezorgde vakantie, maar als ouder weet je dat er bij een vakantie met kinderen toch net wat meer komt kijken. Daarom geef ik je in dit blog 5 tips voor een camperreis met kinderen. Zodat die reis alsnog zo onbezorgd mogelijk wordt!

Stel een maximum aantal reisuren per dag

Urenlang reizen in je camper en stoppen wanneer je wilt om te picknicken langs de kant van de weg klinkt zeker niet verkeerd. Maar wanneer je enkele weken op camperreis gaat wil je niet dat je elke twee of drie dagen een hele dag in de camper moet doorbrengen. Vooral voor de kids gaat dit vervelen. Stel daarom een limiet in het aantal uren dat je per dag reizend doorbrengt. Zo blijft het voor iedereen leuk en kunnen de kinderen de uren aftellen tot ze weer aankomen op zo’n geweldige kindvriendelijke camping in Frankrijk. Waar je aan moet denken? Aan zo’n drie á vier uur per dag!

Verzekerd de weg op

Onder het mom van goede voorbereiding is het halve werk, is het ook belangrijk om aan een verzekering te denken. Schade is ten slotte zo gemaakt en zelf voor de kosten opdraaien wil niemand! Kies voor een camperverzekering van Diks om zeker te zijn van directe dekking, de hele dag door! Een camperverzekering is niet duur aangezien je (waarschijnlijk) niet elke dag van het jaar in je camper rijdt.

Neem fietsen mee

We blijven natuurlijk Nederlanders en tja een van de fijnste vervoersmiddelen om de omgeving te verkennen blijft toch de fiets. Het grote voordeel is dat je deze makkelijk meeneemt wanneer je op camperreis gaat. Na een paar uur doorgebracht te hebben in de camper is het voor de kinderen wel zo fijn om in de buitenlucht en in beweging te zijn.

Download de app  Going Abroad

Wanneer je op camperreis gaat doe je waarschijnlijk verschillende landen aan. En in elk land gelden er natuurlijk weer andere verkeersregels. Zo geldt er op de snelwegen in Duitsland een andere maximumsnelheid dan op snelwegen in Frankrijk. En is het in sommige landen bijvoorbeeld verplicht om veiligheidshesjes bij je te hebben. Vooraf deze informatie opzoeken en noteren is niet nodig dankzij de app Going Abroad!

Vermaak voor de kids

Misschien een beetje voor de handliggend maar tijdens het inpakken van je camper moet je aan zoveel denken dat iets vergeten niet heel gek is. Wanneer je bijna elke dag enkele uren aan het reizen bent is het wel aan te raden wat spelletjes mee te nemen voor de kinderen. Ook altijd favoriet: een serie of film. Via Netflix download je films en series voortaan vooraf zodat je deze offline kunt bekijken, ideaal!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com