Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Citadelle: proef de Franse sfeer

Niet overspoeld door Nederlanders, dus écht in het buitenland

In de zomer van 2016 werkte ik voor het eerst als animatrice op een camping in Frankrijk, namelijk camping la Citadelle. Een typisch Franse camping in een mooie streek van Frankrijk.

Gasten

La Citadelle heeft verschillende staanplaatsen. Zo heb je kleinere en goedkopere voor de echte kampeerders of de doorreizigers, en ruimere plaatsen voor de degene die wat meer luxe willen. Bij de allerruimste plaatsen zit zelfs een eigen toilet en koelkast.

La Citadelle is een levendige familiecamping en ligt in een prachtige omgeving. Dat het een goede camping is, is ook te merken aan het feit dat juist veel Fransen en minder Nederlanders op de camping staan. Fransozen weten immers als geen ander waar de beste plekjes in hun land te vinden zijn…

Omgeving

In de omgeving is veel te zien. Daarom organiseerde ik niet alleen activiteiten op de camping zelf, maar ook in de natuur eromheen. Zo ging ik sommige ochtenden en middagen met wat campinggasten wandelen.

Door deze activiteiten buiten het campingterrein maakten de gasten makkelijker kennis met de omgeving. Op de camping zelf wordt natuurlijk ook genoeg georganiseerd: het animatieteam staat de hele dag klaar met activiteiten voor jong en oud.

Campingactiviteiten

Afgelopen zomer begon ik de ochtend altijd met sportactiviteiten. Hieraan konden kinderen, maar vooral ook volwassenen meedoen. Aquagym was hierbij de favoriet, zowel voor de campinggasten als voor mij!

In de middag was de miniclub open en werden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor de kleintjes. Op het moment dat mijn collega de kidsclub opende, organiseerde ik culturele en sportieve activiteiten voor de oudere kinderen en volwassenen. Deze activiteiten varieerde van dag tot dag en waren voornamelijk gericht op sport en het verkennen van de omgeving.

Ook gedurende de avond hoefden de campinggasten zich nooit te vervelen, want elke avond werd er vanalles georganiseerd. Hierbij kun je denken aan karako, bingo, familiespellen etc., etc…

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
8

Ardéchois

Familie Eisink, 22 maart 2017

Goed!

Goede faciliteiten en veel animatie, wel een beetje afgelegen en te veel Nederlanders, maar dat is voor de kinderen dan juist weer heel leuk om snel vriendjes te maken. Wij vonden het canonying in de omgeving het leukste. De waterval in de buurt vonden de kinderen niet spectaculair genoeg.

Bezocht Ardéchois met gezin.

Bestemming bekijken

Pagina delen

Blogcategorieën

Kids-Campings.com