Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Een dagje Barcelona met de kinderen

Barcelona is met zekerheid mijn favoriete Europese stad. Waar ik normaal nadat ik een plek heb bezocht nooit meer terugkeer, omdat er nog zoveel meer te zien is in de wereld, heb ik Barcelona al meerdere keren bezocht. Die liefde voor deze Spaanse stad is ontstaan toen ik nog met mijn ouders kampeerde. Vanaf onze camping aan de Costa Brava stapten we in de trein om een poosje later uit te stappen in deze bruisende stad. En die dag vergeet ik nooit meer! Terwijl de mannen hun weg vonden naar Camp Nou, ontdekten mijn moeder en ik de Sagrada Familia, de Ramblas en proefden we de lekkerste tapas.

Dagje Barcelona met de kinderen

Foto: Johan Mouchet via Unsplash

Tips: met het gezin naar Barcelona

Toegegeven, inmiddels heb ik Camp Nou ook bezocht en vond zelfs ik het indrukwekkend. Camp Nou moet je gewoon gezien hebben, en is echt een geweldig uitje voor kinderen. Wanneer je een dag naar Barcelona gaat, kun je tickets voor de hop on hop off bus aanschaffen. Super handig, want zo hoef je geen stukken te lopen met de kids, maar zie je onderweg toch heel veel van de stad. Bovendien is er een halte direct voor Camp Nou. Zorg wel dat je je entreetickets voor het stadion van tevoren online reserveert. Verder moet je natuurlijk stoppen bij de andere must sees zoals de Sagrada Familia.

Sagrada Familia - Dagje Barcelona met de kinderen

Foto: Biel Morro via Unsplash

Naar het strand!

Een van de redenen dat Barcelona mijn hart heeft gestolen, is de combinatie tussen stad en strand. En al vind je dat in meer steden, is het in Barcelona toch anders. Vanuit hartje centrum begeef je je in gezellige wijken om vervolgens met je voeten in het zand te staan. Na een ochtend sightseeing vertrek ik ’s middags het liefst naar de wijk Barceloneta. Een super gezellige wijk, waar je ook nog goed kunt eten. De wijk grenst direct aan het strand, dat ook nog kindvriendelijk is.

Strand Barcelona - Dagje Barcelona met de kinderen

Foto: Benjamín Gremler via Unsplash

Kindvriendelijk kamperen

Wil je een dagje Barcelona met de kinderen ook combineren met een kampeervakantie? Boek dan een camping aan de Costa Brava. Zelf verbleef ik op Las Dunas, wat van alle keren dat ik aan de Costa Brava ben geweest mijn favoriete camping was. Naast het waterparadijs en de ligging aan het strand kwam dat vooral door mijn vakantievrienden, die zijn hier zo gemaakt.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

Camping El Delfin Verde

Costa Brava, Spanje

  • Strand op loopafstand
  • Kinderclub
  • Openluchtdiscotheek

Camping El Delfin kenmerkt zich aan een prachtige ligging, animatie voor alle leeftijden en veel faciliteiten. Je hoeft je geen moment te vervelen.

Camping Las Dunas

Costa Brava, Spanje

  • Waterglijbanen
  • 16+ discotheek
  • Direct aan zee

Deze camping ligt bij één van de beste surfspots en is leuk voor ouders met jonge kinderen, maar ook tieners. Animatieteam, glijbanen en 's avonds naar de disco, geen moment verveling.

Kids-Campings.com