Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Dansen en zingen op camping Clot du Jay

“Wij gaan deze vakantie dansen in Frankrijk!”, dat zei ik vroeger altijd op school toen ze mij vroegen wat ik met mijn familie in de vakantie ging doen. Want het uitzicht op de zomervakantie stond voor mij gelijk aan twee weken dansen, zingen en knutselen op de camping. Als klein meisjes had ik de tijd van mijn leven op camping Clot du Jay. In dit blog lees je mijn verhaal over deze mooie camping in de Franse Alpen in Zuid-Frankrijk.

Vol verwachting

De autoreis vond ik geweldig, ik zat dan met mijn broers en zus achterin de auto en ik keek altijd vol verwondering naar buiten. Mijn broer is veel ouder dan ik en hij vertelde mij verzonnen verhalen over auto’s die langsreden en het landschap dat veranderde van vlak, naar heuvelachtig, naar hoge bergen. Ik vond het fantastisch!

Dansen en zingen

En dan kwam het moment dat we op de camping aankwamen, niet te druk, niet te rustig. Ik weet nog goed dat ik zo snel mogelijk de auto uit wilde kruipen, want ik zag de kinderen in de verte al in de speeltuin spelen. Het gelach was zo aanstekelijk dat ik niet wilde wachten tot mijn ouders klaar waren met de tent opzetten en de spullen uitpakken. Mijn broers, zus en ik mochten dan wel een rondje op de camping lopen, om alles een beetje te verkennen. Maar het liefst sloot ik me direct aan bij de andere kinderen en de animatrices.

Ook toen ik ouder werd viel het me op, het animatieteam op camping Clot du Jay is echt een toevoeging op de vakantie. Je ziet de stralende gezichtjes van de kinderen dansen tijdens de minidisco. Daarna een potje tafeltennissen, een duik in het zwembad of een potje volleybal met andere kinderen op de camping. Er is altijd wat te doen!

Clot du Jay volleybal

De omgeving

Camping Clot du Jay ligt in een prachtige omgeving waar je beslist de natuur moet opzoeken. Deze plek, midden in de bergen, is de perfecte uitvalsbasis voor een mooie wandeling of een leuk uitstapje. Zo gingen wij regelmatig naar het meer van Serre-Ponçon, waar je kunt zeilen, waterskiën of gewoon een lekkere duik in het water nemen! Je kijkt je ogen uit als je mensen allerlei kunstjes ziet doen op het meer. Dat is alleen al leuk om vanaf de kant te bekijken. En dichterbij de camping? Daar ligt een riviertje en een meertje waar we altijd in speelden of op ons luchtbedje in de zon lagen te dobberen.

Als ik nu terugkijk naar deze zomers op camping Clot du Jay, dan voel ik de warmte van de Franse zon alweer op mijn huid. Ik voel een grote glimlach opkomen en dan kan ik alleen maar denken: ‘wanneer gaan we weer?’

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com