Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

De leukste activiteiten voor in de kerstvakantie met kinderen!

Als kind keek ik ieder jaar weer uit naar de maand december. Waarom? Omdat ik wist dat de kerstvakantie en de feestdagen eraan kwamen. Met een kop warme chocolademelk met slagroom begon ik iedere jaar mijn kerstontbijt met de familie. Met de leukste uitstapjes in de vakantie, kon mijn vakantie nooit stukgaan. In dit blog zet ik de vijf leukste activiteiten voor in de kerstvakantie met kinderen voor je op rijtje.  Lees je mee?

activiteiten voor in de herfstvakantie met kinderen - kinderen bij kerstboom

Foto: Paige Cody via Unsplash

Kerstmarkt hoppen

Van leuke kraampjes tot aan mooie verlichting en de gezellige sfeer. Juist, het bezoeken van een kerstmarkt hoort thuis in dit lijstje. De meeste zullen bij kerstmarkten al snel denken aan Duitsland, waar de mooiste kerstmarkten van Europa zich bevinden. Echter kennen wij in Nederland ook gezellige en mooie kerstmarkten. Neem bijvoorbeeld Maastricht. Een bezoek aan deze stad is heel het jaar door top, maar in december wordt de stad omgetoverd tot één van de magische kerststeden van Nederland. En wat dacht je van een kerstmarkt in een grot? Voor deze unieke ervaring, moet je in Valkenburg zijn. Tot slot bezoek je in Deventer de kerstmarkt in de Lebuinuskerk.

Activiteiten voor in de kerstvakantie

Foto via Pixabay

Kerst vieren met de kinderen in Winter Efteling

De Efteling is niet alleen leuk in de zomer, maar wist je ook dat ze in de winter een speciale editie hebben? Tijdens dit seizoen is de Efteling geopend onder de naam Winter Efteling. De naam verklapt het al een beetje, maar in het park kun je tijdens deze editie verschillende winterse activiteiten beleven. Met besneeuwde dennenbomen, gezellige lichtjes en sfeervolle sprookjesachtige pleinen, weet ik zeker dat jouw kinderen hier niet meer weg te slaan zijn. Het kinderspoor wordt omgebouwd tot een langlaufbaan, schaatsen doe je in het IJspaleis en de kinderen kunnen van de glijhelling roetsjen. De buitenachtbanen zijn ook in de winter open, zolang het weer maar meezit.

Wil je alvast toegangstickets bestellen voor de Winter Efteling? Klik dan hier.

Indoor sneeuwpret

Laat de sneeuw nog op zich wachten, maar willen jouw kids wel heel graag spelen in de sneeuw? Dan is een uitje naar indoor skihallen de oplossing. In Nederland zijn er verschillende plekken waar een indoor skihal te vinden is. De langste piste ligt in SnowWorld Landgraaf met maar liefst een 387 meter lange baan. Hebben jullie nog nooit op de latten gestaan?  Geen zorgen, bij de meeste hallen kun je ook lessen nemen van professionele ski- en snowboardinstructeurs.

Lichtjes bewonderen in Amsterdam

Jaarlijks wordt aan het eind van het jaar de binnenstad van Amsterdam tijdens het Amsterdam Light Festival prachtig verlicht. Dit is zeker één van de meest magische en leukste activiteiten in de kerstvakantie met kinderen in onze hoofdstad. Zodra het schemerig begint te worden, worden kunstwerken mooi verlicht. Tijdens het festival zijn er verschillende wandelroutes en rondvaarten langs de meest mooie verlichte kunstwerken te boeken. Verder zijn er uitgebreide activiteiten en programma’s te vinden in theaters, winkels, musea en in de binnenstad. Dit jaar kun je het Amsterdam Light Festival bezoeken van 28 november 2019tot en met 19 januari 2020.

Activiteiten voor in de kerstvakantie

Foto: Eliens via Pixabay

Verschillende circussen bijwonen

Ik herinner me nog één specifiek circus dat ik ooit had bijgewoond met mijn ouders. Stiekem was ik een beetje bang voor de clowns, maar ik merkte al snel dat ze best grappig waren. Ook heb ik bij dat ene circus voor het eerst een witte tijger gezien. Dit was zeker één van de leukste activiteiten tijdens de kerstvakantie uit mijn jeugd. Ieder jaar rond kerst zijn er speciale kerstcircussen verspreidt over Nederland. Zo kun je onder andere tussen 21 december tot en met 30 december in AHOY genieten van de leukste clowns en toekijken naar de beste acrobaten. En dit jaar? Dan kun je hier voor het eerst de act Wheel of Death bewonderen. Liever naar een circus in het midden van het land? Na twee jaar keert het wintercircus in Utrecht weer terug. Afwisselend met comedy en romantiek, is dit het ideale gezinsuitje voor in de kerstvakantie!

Activiteiten voor in de kerstvakantie

Foto: Becky Phan via Unsplash

En welke activiteiten voor in de kerstvakantie wil jij ondernemen met je gezin? 

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com