Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Dertien kindvriendelijke blogs

Op zoek naar meer inspiratie? Hier dertien kindvriendelijke blogs op een rijtje!

Naast Kids-Campings.com zijn er tal van andere kindvriendelijke blogs over vakanties en kamperen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Hier zijn de leukste dertien blogs, in random volgorde. Waarom dertien? Kiezen is nou eenmaal erg moeilijk… De lijst is dan ook niet volledig en open voor suggesties: mail ons via [email protected]

1. Kidseropuit

Saskia en haar team van bloggers geven goede en waardevolle informatie over kindvriendelijke vakanties, weekendjes weg met kids en kindvriendelijk kamperen. Haar blog trekt inmiddels zo’n 45.000 bezoekers per maand en ze heeft vorig jaar de Scandinavië Persprijs gewonnen. Hier vind je leuke verhalen over kindvriendelijk kamperen, geschreven door verschillende families.

2. Gezin op reis

Tikva’s en Marcels liefde voor reizen begon als backpackers, nu ontdekken ze de wereld als gezin. Op hun blog schrijven ze over originele stedentrips, korte vakanties en verre rondreizen. Met hun dochter bezochten ze voor haar vierde verjaardag 4 continenten en 25 landen.  Met praktische tips en de bestemmingsinformatie van een aantal reislustige gezinsbloggers helpen ze je om je eigen familieavontuur te beleven.

3. Stralend Schrijven

Sandra van Bijsterveld studeerde Slavische talen (Russisch, Tsjechisch en Bulgaars) en is sinds 1999 gespecialiseerd in het schrijven en vertalen van teksten voor de reisbranche. Toen viel ze als een blok voor Scandinavië en legde ze zich toe op het Zweeds. Naast haar werk als freelance tekstschrijver en vertaler voor de reisbranche blogt Sandra op Stralend Schrijven over reizen naar Noord- en Oost-Europa, en korte trips in Nederland en Duitsland – met én zonder kinderen. Ze heeft een bijzonder fijne schrijfstijl en zorgt er oprecht voor dat je gaat stralen.

4. Follow my footprints

Denise heeft een inspirerend blog met een focus op de landen rond de Middellandse zee. Ze is “single parent” en reist soms met, maar ook vaak zonder de kinderen. Haar blog is een verzameling van verhalen over de mooiste mediterraanse bestemmingen. Al meer dan tien jaar publiceert ze reisverhalen en foto’s van de mooiste plekken in de veertig landen en op de dertig eilanden die ze heeft bezocht.

5. Weekendjewegmetkids

Heb je zin in een weekendje weg? Er even tussenuit met het hele gezin? Maar geen zin om urenlang het internet af te struinen voor inspiratie? Mooi, dan ben je bij weekendjewegmetkids.nl aan het juiste adres. Sinds 2009 verzamelen Martin en Helma elke maand de leukste adressen voor een weekendje weg in eigen land of daarbuiten. Ze schrijven over stedentrips, leuke familiehotels en gezellige bed-and-breakfasts.

6. Kidstravelservice

Jessika heeft een blog opgezet met praktische informatie voor ouders van kleine kinderen. Van tips, reisinspiratie en inpaklijsten tot aan de verhuur van reisartikelen en het reviewen van producten: alles komt aan bod. Ze schrijft vooral over rondreizen met de vouwwagen, stedentrips, wintersporten en spontane weekendjes.

7. Kleinewereldreiziger

Mireille en Gijs hebben hun blog opgezet te laten zien dat rondreizen en leuke stedentrips met kinderen helemaal niet moeilijk is. Het reisblog biedt inspiratie voor gezinnen: het is een combinatie van persoonlijke verhalen en relevante informatie voor reislustige families.

8. Vakantie-met-kinderen

Sabine is de eigenaresse van vakantie-met-kinderen.nl, het online portal voor iedereen die met kinderen op vakantie gaat. De site geeft tips voor verschillende leeftijden, vakanties en bestemmingen. De kans is klein dat je hier geen antwoord op je vraag vindt.

9. Travelott

Manon schrijft graag over luxe, maar betaalbare vakanties voor gezinnen met kinderen. Ze richt zich op een combinatie van lekker eten en drinken en een actieve vakantiestijl.  Het blog is actief sinds 2015.

10. Yvonnevanderlaan

Yvonne reist met haar gezin en camera de wereld over, op zoek naar de beste en meest fotogenieke plekken. Ze is nieuwsgierig naar lokale gebruiken en culturen in bijvoorbeeld Azië en Afrika, maar ook plekken in Europa die niet in de doorsnee reisgids staan.

11. Kidsentrips

Aïssa en Pieter zijn de eigenaren van dit blog. Ze willen vooral laten zien dat kinderen hebben geen reden is om thuis te zitten. Van grote rondreizen in bijvoorbeeld Costa Rica tot aan een uitje in Nederland of België, alles komt op deze site aan bod.

12. Ilovekamperen

Karin wordt blij van alles wat met kamperen te maken heeft. Op haar blog lees je natuurlijk haar eigen kampeerverhalen, maar ook verslagen van belangrijke campingbeurzen en de nieuwste trends en ontwikkelingen op kampeergebied. “Als je door mijn blog zin krijgt om te kamperen, is mijn missie geslaagd!”

13. Kids-Campings

En nummer 13? Dat zijn we zelf natuurlijk! Wil je meer over ons weten? Check dan de ‘over ons‘ pagina. We zijn altijd op zoek naar nieuwe bloggers, en je kunt ook met ons samenwerken.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com