Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Domaine du Logis: koninklijk kamperen

Als fan van Zuid-Frankrijk is de overstap naar Bretagne groot. Maar wát een gave regio, en een pareltje van een camping!

De ontvangst op Domaine de Logis is uniek en hartverwarmend. Campingbazen Miguel en Delphine doen alles om het hun gasten naar de zin te maken. Ze gaan zelfs zó ver, dat ze Nederlands hebben geleerd om iedereen te woord te kunnen staan. Het is misschien niet genoeg om een discussie te voeren over politiek, maar om op 800 kilometer van huis begroet te worden met: ‘Allo, alles goed?’ maakt dat je de reis snel vergeet.

De camping

Ik heb de camping volwassen zien worden: van een leuke camping met een kasteel, naar een prachtige en goed onderhouden 5-sterrencamping: niet alleen de kampeerder komt er aan z’n trekken, maar ook de stacaravans zijn van topkwaliteit: de TAOS en Key-West-accommodaties zijn het label ‘glamping’ waard. Ik weet niet hoeveel badkamers jij thuis hebt, maar in een TAOS zitten er twee. Dat is er één meer dan ik in huis heb…

De kampeerplaatsen zijn groot, de camping heeft er een stuk of 100. Wat maakt het kamperen hier uniek? Ook al ben je met je eigen tent, het is hier ook ‘glamping’: er zijn vaatwassers beschikbaar in het sanitairblok!

De camping is overzichtelijk: je kleintjes van 4 jaar kunnen gewoon over de camping fietsen en zelf naar de speeltuin gaan: je hebt er een springkussen, trampoline, een fietscrossbaantje, gratis minigolf en een voetbalveld. Dus als je kroost aan het springen is, heb jij alle tijd om gebruik te maken van het uitstekende WIFI-bereik over de hele camping. Ik kan je vertellen, dat is vrij uniek in Frankrijk…

Camping Domaine du Logis

De animatie

De Nederlandse animatie van Team4Animation maakt de beleving compleet. Zo werken er elk jaar 2 animateurs om de miniclub, sporttoernooitjes en avondactiviteiten te begeleiden: de kinderen zijn de baas op deze camping. Al 3 jaar is de titel ‘animatrice van het jaar’ en ‘animatieteam van het jaar’ gegaan naar de animatiemedewerkers van Domaine de Logis! De kinderen gaan het hier dus gegarandeerd naar hun zin hebben. En als de animatrices dat niet alleen doen, zorgt mascotte Lenny de Vos daar wel voor.

Kijk voor de grap ook eens op Zoover: Domaine de Logis haalt daar een 9,3, (91 reviews) en hoort daardoor bij de best beoordeelde campings van Frankrijk. Ik kan je vertellen: dat is terecht!

Animatie Domaine du Logis

Tot slot, een punt dat ik persoonlijk erg belangrijk vind: je mag er barbecueën. Dat is op veel campings in Frankrijk verboden, Miguel en Delphine staan het toe. Dus, met uitzicht op een prachtig kasteel, op een súper onderhouden camping, vlakbij de Mont Saint Michel, kamperen en genieten? Doe ze de groetjes van mij!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com