Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Drie tips om elk kind blij te maken op vakantie

Met meerdere kinderen kan het vaak lastig zijn om een geschikte vakantiebestemming uit te zoeken. Want jongens hebben vaak andere interesses dan meisjes, en een vijf-jarige wil iets anders dan een vijftien-jarige. Op deze manier kan de zoektocht naar een geschikte camping moeilijk worden. Maken we dit jaar het ene kind blij, en volgend jaar het andere? Dat hoeft echt niet! Met deze tips zul je een stuk sneller een goede keuze kunnen maken voor een camping waar elk kind blij mee zal zijn.

Foto via Team4Animation

Boek een camping met meerdere animatieteams

Er zijn veel campings die verschillende animatieteams hebben voor verschillende leeftijden, met name in het hoogseizoen. Er wordt meestal onderscheid gemaakt tussen de kleinsten van vier tot twaalf jaar (miniclub) en de wat oudere kinderen vanaf dertien jaar. Voor de oudere kinderen worden op veel campings toernooien georganiseerd, zoals een voetbal-, volleybal- of jeu-de-boules-toernooi. Op de meeste websites kun je filteren op campings met animatie, of campings met een miniclub. Hiermee zorg je ervoor dat alle kinderen in alle leeftijden vermaakt zullen worden en plezier hebben op vakantie. Kijk ook naar de faciliteiten op de camping. Heeft het een (groot) zwembad? Willen de kinderen waterglijbanen? Een minigolfbaan?

Afbeeldingsresultaat voor team 4 animation

Foto via Team4Animation

Zoek naar een geschikte omgeving

De omgeving is ook van een groot belang voor de keuze van een camping. De meeste families blijven namelijk niet de gehele vakantie op de camping. Er is altijd wel tijd om er een keer een dagje op uit te gaan. Hierbij kun je rekening houden met de kids. Heb je een dochter of dochters? Dan is het wellicht leuk om in de buurt van een stad(je) te zitten, zodat je lekker een keer kunt shoppen. Heb je een zoon of zoons? Dan is het, zeker in de heuvelgebieden, aan te raden om in de buurt van een zomer-rodelbaan te zitten. Dat staat garant voor enorm plezier, voor alle leeftijden. Stedentripjes, dierentuinen, pretparken of andere dagjes uit zijn belangrijk voor de vakantie. Lees je goed in over de omgeving en kijk wat het beste bij de familie past.

Onderneem activiteiten voor hele gezin

Onderneem een keer iets nieuws met het gezin. Ga bijvoorbeeld hiken en neem prachtige foto’s van de uitzichten zodat de kinderen die later kunnen laten zien aan hun vrienden. Neem ze mee op een uitdagende kanotocht of een andere activiteit waarbij je echt een prestatie levert met het gezin. Weet wat de kinderen willen, en geef ze het ook op de vakantie. Willen ze graag naar een pretpark? Beloof ze dit dan, en ga er naartoe in een van de laatste dagen. Ze zullen dan de hele vakantie enorm uitkijken naar deze dag.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com