Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Een sprookjesachtig verblijf op La Citadelle!

De vele middeleeuwse kastelen omringd door prachtige tuinen zijn kenmerkend voor de Loire vallei. In deze vallei, vlak naast het plaatsje Loches, ligt camping La Citadelle. Deze rustig gelegen natuurcamping met de kastelen op steenworp afstand is een ideale bestemming voor het hele gezin. De eigenaren leggen hun hart en ziel in het runnen van de camping en je zal dan ook uiterst gastvrij ontvangen worden.

Speelparadijs

Een camping is niet compleet zonder zwembad. Het zwembad op La Citadelle is in 2017 helemaal opgeknapt en uitgebreid. Het bestaat nu uit een binnen- en buitenzwembad die in elkaar overlopen en verwarmd zijn. Ook op minder mooie dagen kan er dus gezwommen worden. Voor de kleine kinderen is er een peuterbadje aanwezig met waterspeeltuin. Ook nieuw zijn de Aquastop glijbanen. Ongetwijfeld zullen je kinderen proberen in een zo snel mogelijke tijd beneden te komen. Ondertussen genieten jullie van de zon op een van de heerlijke ligbedden.

la citadelle - zwembad

Naast het waterpark is er nog meer vermaak aanwezig op de camping. De kleintjes kunnen terecht bij de miniclub. Onder begeleiding van een animatie leider gaan de kinderen hier bijvoorbeeld knutselen, sportspellen spelen of koekjes bakken. Daarnaast worden er ook meerdere thema avonden georganiseerd. Laat tijdens de karaoke avond je zangtalent horen!

Kastelen avontuur

Met ongeveer 140 kastelen in de regio is het onmogelijk om ze allemaal te bezoeken. Bezoek echter zeker een van de mooiste en grootste van de streek en het land, het kasteel van Chambord. Het kasteel telt maar liefst 440 kamers en is daardoor echt een gigantisch bouwwerk. Leuk om te ontdekken is de wenteltrap middenin het kasteel, die naar verluidt is ontworpen door Leonardo da Vinci.

la citadelle - chambord

Zin om nog een dag op kastelenjacht te gaan? Het kasteel van Chenonceau is gebouwd als een soort brug over het water. Hierdoor kan je het kasteel ook bewonderen vanaf het water in een bootje. In de buurt van Saumur ligt kasteel de Brézé. Dit zal zeker een topper zijn bij de kinderen, dit kasteel heeft namelijk een ondergronds gangenstelsel. Uiteraard kan een tour door dit gangenstelsel dan niet ontbreken.

La Loire à Vélo

Deze uniek fietsroute is een van de mooiste, maar ook drukst bezochte routes van Frankrijk. De route is zo aangelegd dat je onderweg zo min mogelijk gemotoriseerd verkeer tegenkomt. Optimaal genieten van de omgeving en natuur is hier het doel van. De route is in totaal 800 kilometer lang, maar een gedeelte van de route fietsen is ook mogelijk.

Tussen het fietsen door is er ook nog tijd om te genieten van de gastronomie van de Loire regio. De Loirestreek brengt uitstekende wijnen voort, waarvan de Sancerre wereldwijd wel een van de beroemdste is. Een glas Sancerre nuttigen wordt pas echt een feestje samen met een stuk Crottin de Chavignol, een ronde zachte schimmelgeitenkaas.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com