Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Genieten aan een meer bij Domaine des Messires

Aan een prachtig zwemmeer in het groene hart van de Vogezen ligt familiecamping Domaine des Messires. De camping heeft Nederlandse eigenaren en richt zich voornamelijk op families met (kleine) kinderen. De route er naar toe was al prachtig, en de afstand vanaf Nederland is ook ideaal voor gezinnen, zo’n 6 uur vanaf Utrecht. Wij hebben de camping met eigen ogen mogen bekijken en ik moet eerlijk zeggen: ik ben verliefd!

Gastvrij

Wij mochten deze camping op de laatste dag van onze reis door Italië en Frankrijk bezoeken. Helaas zat de receptie al dicht toen we aankwamen, maar het huis van eigenaren is boven de receptie, waar we gemakkelijk konden aanbellen. “Hallo, hallo!” hoorde ik ergens om me heen. “Hierboven!”, riep Fenneke uit het raam. Zij en haar man Sjoerd beheren de camping al 6 jaar. Met z’n tweeën zijn ze naar deze prachtige plek vertrokken in de Vogezen en inmiddels hebben ze twee kids erbij! We worden hartelijk ontvangen door het echtpaar. Vrolijk, gastvrij en trots op de camping, zo kan ik Fenneke het beste omschrijven. Ze vertelde met trots over de camping, die zij en Sjoerd samen hebben gemaakt tot wat het nu is.

domaine des messires

Lac des Messires

Als er één ding is dat je voelt op de camping, dan is het een intieme sfeer. Deels door het ontvangst van Fenneke en Sjoerd natuurlijk, maar ook door het meer wat bij de camping hoort. Op het moment dat wij aankwamen, zagen we de campinggasten nog kanoën op het meer, het Lac des Messires. Na een fikse regenbui was het voor ons ook tijd om een stuk langs het meer te wandelen. Er zijn ruime plekken, aan de rand van het meer en aan de rand van het bos. Het is er rustig, kleinschalig en gezellig. Ook al waren er nog niet veel kinderen op de camping, je ziet al voor je hoe ze bij het kinderstrandje met de tenen de temperatuur van het water voelen en in het beekje een dijk proberen te bouwen. Daarnaast kunnen de kids zich vermaken in het speeltuintje en kun je gratis gebruik maken van de kano’s die klaar liggen bij het meer!

In onderstaand filmpje zie je een kleine sfeerimpressie van ons camperplekje aan het meer.

Wat een rust en een prachtige camping!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com