Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Genieten met de kinderen bij Villa Alwin

In 2006 trok de familie Boerkamp naar de Italiaanse regio Le Marche om daar de kindvriendelijke agriturismo Villa Alwin op te zetten. We zijn inmiddels heel wat jaren verder, waarin deze prachtige bestemming ontzettend is gegroeid en steeds weer mooier is geworden. Genieten met de kinderen bij Villa Alwin is geen enkel probleem. Er wordt van alles georganiseerd om jong en oud een leuke vakantie te bezorgen. Bovendien is Le Marche een regio waar nog veel te ontdekken valt!

Kindvriendelijk

Ook al is de bestemming kleinschalig, er zijn wel genoeg faciliteiten voor de kids. Een kinderbed en een stoeltje reserveren is mogelijk, daarnaast is er een speeltuin en een voetbalveld waar de kinderen elkaar makkelijk kunnen leren kennen. Door de kleinschaligheid van de bestemming kunnen de kinderen echt vriendjes worden, net als de ouders! Gezellig voor het hele gezin zijn de Italiaanse avonden, pizza avonden en barbecue avonden. En vergeet het voetbaltoernooi natuurlijk niet bij te wonen. Extra fijn: het grote zwembad van Villa Alwin is verwarmd.

agriturismo marche

Geen massatoerisme

Het fijne van Le Marche is dat je niet bang hoeft te zijn voor massatoerisme. Deze regio heeft met de groene heuvels veel weg van Toscane, maar is toch nog wat onbekender. In de steden kom je niet alleen toeristen, maar ook veel Italianen tegen, wat toch dat extra vakantiegevoel geeft.

Villa Alwin ligt op 7 kilometer van de kust, dus een dagje strand met het gezin is zeker een optie. Maar een dagje aan het zwembad is natuurlijk ook fijn!

zwembad villa alwin

Eropuit

Wil je er een dagje op uit, dan is de stad Macerata vanuit Villa Alwin zeker een aanrader! De binnenstad is gezellig, je kunt hier goed shoppen of neerstrijken op een terrasje. Ook staat er een enorm openluchttheater, waar ’s avonds opera’s plaatsvinden. Maar overdag is het leuk om dit enorme theater met de kinderen te bezoeken, die zullen hun ogen uitkijken! Bezoek net buiten de stad ook de Romeinse ruïnes.

macerata

De stad Ascoli Piceno is ook een bezoekje waard. Als je door de straten loopt, krijg je het gevoel in de middeleeuwen te zijn beland door de smalle steegjes en oude gebouwen. Proef eens de typische olive ascolane, gevulde en gefrituurde olijven. En voor de kinderen natuurlijk een ijsje!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com