Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Gezelligheid in de Alpen op Le Coin Tranquille

In Les Abrets, in de Rhône-Alpes van Frankrijk, ligt camping Le Coin Tranquille. Dé camping waar ik afgelopen zomer de zomer van mijn leven heb gehad! Het is een rustig gelegen camping met ruime standplaatsen, maar ook hele mooie stacaravans en villatenten. De camping ligt tussen Lyon en Chambéry in een heuvelachtig landschap. Vanaf de camping heb je een mooi uitzicht op een rustige, groene omgeving. Le Coin Tranquille is een echte familiecamping. Naast de animatie is er een zwembad, die dit jaar wordt uitgebreid, zijn er springkussens en verschillende speeltuinen.

Activiteiten

Het animatieteam op Le Coin Tranquille bestaat uit twee Nederlandse animateurs/animatrices, die elke week voor een gevarieerd animatieprogramma zorgen. Elke ochtend is er miniclub, waar je kunt knutselen of spelletjes kunt spelen. In de middag ga je lekker sporten of doe je een groot campingspel over de hele camping. Rond half 6 is er minidisco en in de avond is er nog een avondactiviteit. Op vrijdag is deze activiteit altijd éxtra speciaal om de week af te sluiten. Een door de kinderen voorbereide playbackshow, de jongens tegen de meisjes of discozwemmen, het gebeurt allemaal op Le Coin Tranquille!

Animatie - Le Coin Tranquille Kids-Campings

Een paar keer per zomerseizoen organiseert het animatieteam een spooktocht, waar ook de ouders vrolijk aan mee doen. Dit is één van de favoriete activiteiten van zowel de campingbaas als de gasten, en er wordt hier dan ook de hele week druk over gepraat! Ook maak je met een beetje geluk één van de schuimparty’s mee. Het springkussen wordtdan helemaal vol gespoten met schuim en onder het genot van de leukste zomerhits kunnen jong en oud losgaan!

Thema-avond

Goede vriend van de camping, Lenny de Vos, komt ook nog een paar keer per week langs. Zijn lievelingsdag op de camping is, net als die van mij, de woensdag. En dan in het speciaal de avond. Elke woensdagavond is er namelijk een thema-avond, waarbij livemuziek aanwezig is. Op het terras van het restaurant, en vaak ook in het restaurant zelf, zijn lange tafels waar gasten gezellig met z’n allen aan eten. Er is een lopend buffet en na het eten gaat iedereen los op de dansvloer. Niet alleen op deze avond is het druk in het restaurant, maar de hele week zit het er vol met campinggasten en mensen uit de buurt. Het restaurant staat in de hele omgeving bekend om zijn lekkere eten.

Kortom, Le Coin Tranquille is één en al gezelligheid!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com