Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

In geval van nood

"Onderweg en tijdens de vakantie kunnen zich soms ongewenste situaties voordoen, maar hoe los je deze situaties het beste op?"

Ook op vakantie kun je soms in nare situaties terecht komen. Het is fijn als je dan precies weet hoe je moet handelen en zo de situatie op een makkelijjkere manier kunt oplossen. Op deze pagina vind je enkele situaties die voor kunnen komen. Ook vind je daarbij tips voor je reis, zodat je deze probleemsituaties zoveel mogelijk kunt voorkomen. Lees deze dus goed door voordat je op reis gaat!

1. Zorg dat je altijd noodnummers bij de hand hebt

Wanneer er iets gebeurd onderweg of gedurende de vakantie op de bestemming is het belangrijk dat je altijd direct noodhulp kunt inschakelen. Vooral bij situaties waarbij tijd van groot belang is, is het niet handig als je eerst nog moet googelen welk nummer je moet bellen. Zorg er daarom voor dat je altijd de noodnummers van het land van bestemming bij de hand hebt. Zet ze alvast in je telefoon, of zorg voor een documentje in je tas of auto. Zo hoef je niet na te denken en ben je niet afhankelijk van internet. Maar kun je gelijk de juiste noodhulp inschakelen.

2. Spullen gestolen wat nu?

Ben je gezakkenrold, bestolen of heb je zelf waardevolle spullen ergens laten liggen? Dit kan bijvoorbeeld over geld, pinpassen, identiteitskaarten of mobiele telefoons. Ook hierbij is het belangrijk dat je snel actie kunt ondernemen. Doe daarom gelijk aangifte bij het plaatselijke politiebureau. Dan worden jouw spullen als gestolen opgegeven, waardoor iemand onder andere niet meer met jouw paspoort kan reizen. In het geval van gestolen identiteitsbewijzen krijg je dan een bewijs van het opgeven als gestolen. Vervolgens kun je dan bij de ambassade of het consulaat nieuw identiteitsdocumenten aanvragen. Het blokkeren van pinpassen of creditcards moet je echter wel nog zelf regelen. Doe dit zo snel mogelijk via de alarmlijn van je bank.

Je kunt online op veel plekken hulp vinden als je bent bestolen in het buitenland. Zo geeft bijvoorbeeld de Nederlandse Overheid een stappenplan voor wat je moet doen bij diefstal in het buitenland.

3. Pech onderweg

Ongelukken of pech kan ook onderweg voorkomen. Wat doe je als je met een kapotte auto langs de weg staat? Probeer allereerst natuurlijk pech zoveel mogelijk te voorkomen. Dus zorg ervoor dat de auto goed is gecheckt is en er geen gebreken zijn. Krijg je dan toch pech onderweg? Dan kun je altijd de ANWB alarmcentrale bellen. Zij komen je verlossen uit je autopech en regelen oplossingen bij langdurige schade. En check je ook voordat je op weg gaat, alle verplichte spullen die je in de auto moet hebben liggen volgens de wet van dat land?

4. Ga goed verzekerd op reis

Misschien wel een van de belangrijkste tip voor reizigers is het afsluiten van een goede reisverzekering. Je gaat er niet van uit dat er nare situaties onstaan gedurende de reis. Maar je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Er zijn vele soorten verzekeringen die jezelf en de kinderen verzekering tegen verschillende soorten schade. Dit kan helpen bij kleine probleempjes tijdens de reis, denk hier bijvoorbeeld aan zoekgeraakte bagage op de luchthaven. Maar ook bij grotere probleemsituaties kan een verzekering helpen. Zoals wanneer er bijvoorbeeld hoge ziektekosten opspelen, door verrichtingen in een buitenlands ziekenhuis.

Naast deze handige tips voor hulp in geval van nood zijn er ook veel informatie websites, die je kunnen helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Overheidsinstanties of verzekerings websites. Kijk bijvoorbeeld een keer naar deze reisvoorbereidingspagina van de ANWB. Zorg ervoor dat je voorbereid op reis gaat en daardoor altijd situaties goed weet aan te pakken. Dit kan van groot belang zijn.

Populaire bestemmingen

Les Tomasses

Var, Frankrijk

  • Sportactiviteiten
  • Animatieprogramma
  • Kinderboerderij

Les Tomasses is de ideale familiecamping in dit Zuid-Franse gebied. Het animatieprogramma maakt je vakantie helemaal compleet!

Kids-Campings.com