Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Showcamping: bruisende avonden

Lights off, spot on... Showtime!

Zwetende koppies op het podium, kinderen die met grote ogen hun favoriete animateurs bewonderen en het barpersoneel dat met drankjes rondloopt. In het kort: het avondleven op een showcamping!

Bruisend

Afhankelijk van de grootte, organiseert een showcamping gemiddeld twee à drie shows per week. De shows verschillen van cabaret tot dansacts, en van Disney-opvoeringen tot musicals. Denk aan The Lion King, Tarzan, Grease, Burlesque, Aladdin…

Onder het genot van een drankje en voor de kinderen een suikerspin of crêpe, kun je van ongeveer 9 tot 11 uur genieten. Na de show is er natuurlijk tijd voor de kinderen om op de foto te gaan met hun favoriete animateur. En daarna snel naar bed: echte vakantietijden… Morgen maar lekker uitslapen dus.

13613381_10153770324026884_1060501561178170977_o

“Bonne nuit!” Of toch niet?

Hoe veel werk zit er achter zo’n show? Nou, de animateurs blijven na een show nog wel even wakker. Zij moeten dan namelijk repeteren voor de volgende. Doordat hun dagprogramma volgepland is, kunnen ze alleen ’s middags en na het avondprogramma repeteren.

De repetities duren vaak tot 2 uur ’s nachts, terwijl de meeste animateurs de volgende ochtend om 10 uur weer vrolijk in de miniclub, bij de Zumba of op de schoonmaak moeten staan. Gelukkig maakt dit ze niet heel veel uit: zij vinden het vooral leuk om de campinggasten de vakantie van hun leven te geven.

Animatieteam

Wie doet wat op een showcamping? Op grote campings is de animatie verdeeld in groepen, zoals het sportprogramma, de kidsclub, de teenclub en het avondprogramma (dansers, zangers, licht/geluid). Afhankelijk van de camping is een animateur óf toegewezen aan een enkel onderdeel, óf werkt iedereen samen.

Sommige campings hebben dus een speciaal animatieteam voor shows. Is dat het geval, zijn de shows van een hoger niveau, met professionele artiesten die het hele jaar niks anders doen. Daarnaast heb je campings waarbij het hele animatieteam meewerkt aan het avondprogramma. Net zo leuk om naar te kijken, zeker als de stoere mannen een balletdansje doen.

showcamping

Spotlights

Niet alleen animateurs treden op, ook kinderen mogen het podium betreden. Showcampings organiseren eens in de zoveel tijd een kidsshow, waar kinderen en jongeren zich voor kunnen inschrijven.

Soms mogen ze zelfs meedoen aan de campingshows. Zo spelen de kleintjes aapjes in Tarzan en zijn tieners kwaadaardige dieven. Op deze manier wordt jong en oud actief bij het animatieprogramma betrokken.

Zelf heb ik afgelopen zomer op camping le Sérignan Plage aan de Middellandse Zee in Frankrijk gestaan. Een echte showcamping!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com