Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Het Last Minute Vakantieonderzoek van D-reizen

D-reizen voerde onlangs het Last Minute Vakantieonderzoek uit onder 385 Nederlanders, en daar kwamen heel interessante bevindingen uit voort. Wij vatten de meest interessante uitkomsten voor je samen, lees je mee?

De drie meest interessante bevindingen

Uit het Last Minute Vakantieonderzoek kwamen heel wat interessante bevindingen voort. Maar er zijn drie opvallendheden die daar met kop en schouders bovenuit steken en stiekem ook best herkenbaar zijn als je het ons vraagt. Ten eerste blijkt namelijk dat tweederde van de Nederlanders stress krijgt van het boeken van een last minute vakantie. Hoofdredenen voor deze stress zijn te hoge prijzen en te veel keuze. Te hoge prijzen sluit aan bij bevinding twee die ook thuishoort in de top 3. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat je met een last minute vakantie lang niet altijd het meest voordelig uit bent. Dit terwijl ruim 64% van de Nederlanders wel denkt dat dit zo is. Tot slot deed D-reizen onderzoek naar de meest populaire last minute bestemmingen van nu. Welk vakantieland staat er op nummer 1 denk je? Dit jaar is dat Spanje! Daarnaast is ook Griekenland een populair vakantieland, gevolgd door de Canarische eilanden.

Last Minute Vakantie Onderzoek

Het verschil in leeftijd

Stress die het boeken van een last minute vakantie veroorzaakt staat in de top 3 op nummer één, maar geldt dat voor iedereen? Uit het Last Minute Vakantieonderzoek blijkt dat er wel degelijk verschil zit in leeftijd als je het hebt over stress. Ouderen ervaren namelijk een stuk minder stress dan jongeren. Dit komt doordat zij aangeven het boeken van een vakantie makkelijker te vinden dan dat jongeren dat vinden. 45% van de Nederlanders van 50 jaar of ouder ervaren enige mate van stress tegenover 76% van de vakantiegangers die jonger zijn dan 50 jaar.

Last Minute Vakantieonderzoek

Tips voor het boeken van een last minute vakantie!

Heb je nog geen vakantie geboekt voor aankomende zomer en ben je toch van plan om een last minute vakantie te boeken? Aan de hand van het Last Minute Vakantieonderzoek komt D-reizen met een aantal tips die je kunnen helpen toch zo voordelig mogelijk op vakantie te gaan. Zo is het beste tijdstip om je last minute vakantie te boeken twee weken van tevoren. De meeste Nederlanders boeken hun last minute vakantie dan ook op dat moment. Daarnaast kun je langsgaan bij een reisbureau, dit kan je dan weer veel stress besparen.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

10

Ser Sirant

Familie Van der Es, 18 augustus 2015

Wij willen zo weer terug!

We waren daar met een grote tent en een dochter van 9 jaar. Zij heeft het nog steeds over het animatieteam Jorien en Thijs ! De knutselochtenden waren een hoogtepunt in de vakantie. Helaas niet de zeillessen, de surflessen en de mooie wandelingen in de buurt waar wij ook bijzonder van hebben genoten. 2 x een kinderdisco in het meer, georganiseerd door Jorien en Thijs, was super leuk en heel mooi om te zien. Wij willen zo weer terug !

Bezocht Ser Sirant in juli 2015 met oudere kinderen.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com