Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Inboedel, wonen en reizen

Als je op reis gaat met de kinderen, zijn er een hoop dingen waar je aan moet denken. Maar ben je eenmaal goed voorbereid op pad, wil je ook een zorgeloze vakantie beleven. Daarom is het slim om niet alleen een lijstje te hebben van wat je mee moet nemen, maar ook een lijstje voor hoe je je spullen goed achterlaat. Ik geef je een aantal tips over inboedel, wonen en reizen!

Je huis goed achterlaten

Om brand of diefstal te voorkomen kun je de volgende dingen doen als je op reis gaat:

  1. Trek alle stekkers uit het stopcontact.
  2. Sluit het gas en water af.
  3. Controleer of je alle ramen goed dicht hebt gedaan en of de achterdeur ook afgesloten is.
  4. Installeer een alarmsysteem, waardoor inbrekers meteen afgeschrikt worden.
  5. Doe alle lichten uit, maar stel wel een lamp met een timer in, zodat er ’s avonds licht brandt in huis.
  6. Breng waardevolle spullen bij iemand anders onder of doe ze in een kluis.
  7. Laat goede vrienden of familie regelmatig langsgaan om het huis te controleren. Beter nog is als iemand op je huis kan passen tijdens je vakantie!
  8. Informeer je buren, die zien je huis immers het meest en kunnen dan een oogje in het zeil houden voor je.

woonkamerFoto: J. Lannek via Pixabay

Ook handig is om een inboedelverzekering af te sluiten, omdat er toch altijd iets kan gebeuren, hoe goed je ook voorbereid bent. Zo ga je zeker met een gerust hart op vakantie.

Verzekerde spullen

Ook spullen die je meeneemt op vakantie kunnen natuurlijk gestolen worden of kwijtraken. In veel gevallen sluit je hiervoor een reisverzekering af, maar het kan zijn dat je ook met je inboedelverzekering hiervoor verzekerd bent. Je kunt namelijk een speciale buitenhuisdekking voor de spullen die je meeneemt afsluiten!

Zorg er in ieder geval voor dat je ook in je vakantie accommodatie let op brand- en diefstalgevaar. Check ook daar of alles uit is als je een dagje weggaat, en laat nooit kaarsen branden als je naar bed gaat. Laat geen waardevolle spullen slingeren, maar huur hiervoor een kluis of draag kleine spullen bij je.

Heb jij nog tips voor een veilige vakantie? Laat het ons weten!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com