Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Kamperen? 3 tips voor een zorgeloze vakantie

Hoe doe je dat nou eigenlijk, kamperen? Hoe zorg je er nou voor dat het comfortabel én praktisch is? Dat is vaak de vraag die beginnende kampeerders zichzelf stellen. Voor de ervaren kampeerders onder ons vaak geen probleem, maar ook wij kunnen wel eens wat vergeten. Want ondanks dat we dan al vaak vanaf jongs af aan op de campings staan, neemt het niet weg dat we er soms niet bij stil staan wat er allemaal bij komt kijken. Daarom geef ik jou in dit blog een 3 tips voor een zorgeloze vakantie!

Jouw plekje op de camping

Voordat je op vakantie gaat, is de kans groot dat je tijdens de voorpret alles al te weten bent gekomen over de camping waar je naartoe gaat. Je weet waar het strand is, het zwembad ligt, waar de sanitaire voorzieningen zijn én natuurlijk waar de supermarkt is. Maar hoever is dat eigenlijk verwijderd van jouw plekje? Zorg dat je tijdens het boeken van je vakantie weet wat de ideale plaatsen zijn op de camping, zodat jij je voorkeur kunt aangeven tijdens het boeken. Hou hier met kleine kinderen ook rekening met bijvoorbeeld schaduw of water in de omgeving. Op deze manier weet je zeker dat jij het beste plekje van de camping hebt weten te bemachtigen!

Tip met kids:

Zit je op een grotere camping? Ga dan de eerste dag eens rondwandelen of laat ze een plattegrond maken! Mochten ze dan op eigen houtje met vriendjes en/of vriendinnetjes naar het zwembad gaan, dan weet je in ieder geval zeker dat ze de weg terug kunnen vinden naar jullie plekje.

 Airlodge

Eerste Hulp Bij Insecten

Of je nou op vakantie gaat in Nederland, of een stacaravan huurt in Frankrijk. Midden in de natuur zijn altijd insecten aanwezig, dus is het belangrijk dat je hier rekening mee houdt. Zo is het verstandig om ten alle tijden DEET mee te nemen op vakantie, om zo deze beestjes op afstand te houden. Daarnaast is ook een tekenpen ontzettend belangrijk, want als een teek zich dan hebben vastgebeten dan kun je het beestje direct verwijderen. Geen idee hoe je hiermee moet omgaan? Win dan informatie in bij de huisarts of apotheek voordat je op vakantie gaat.

Tip met kids:

Leer de kids aan om voordat zij buiten gaan spelen op de camping, zij zich insprayen met DEET. Voorkomen is beter dan genezen, en zo is de kans groter dat je de insecten op afstand houdt. Ook is het belangrijk om ze regelmatig te checken op teken, vooral bij de liezen, oksels en knieholtes. Zo kun je ze met een gerust hart laten klimmen en klauteren op de camping!

 Bloemen plukken

Prinsheerlijk overnachten

Vaak wordt gedacht dat kamperen niet comfortabel is, wat een grote fabel is. Zo zijn de meeste accommodaties voorzien van hele goede bedden waar je prima kunt vertoeven. Maar ga je zelf met de tent op vakantie? Zorg dat dat je investeert in een goed luchtbed voor het hele gezin! Niets kan de vakantiepret zo bederven als een slechte nachtrust, en dat is natuurlijk zonde. Dus ga op zoek naar een goed luchtbed, tegenwoordig heb je die in elke prijsklasse! Bijvoorbeeld via Goedkoopluchtbed.nl.

Tip met kids:

Laat de kinderen hun eigen plekje creëren in jullie verblijf, of dit nou een stacaravan is of de tent. Vaak is ‘s nachts het moment dat ze het meest onrustig zijn, en dan is het fijn als de omgeving een beetje vertrouwd is. Daarnaast is het ook voor hen fijn om op een goed luchtbed te slapen, en wat is er dan leuker dan een speciaal kinderluchtbed? Zo zorgen de toffe kleurtjes ervoor dat ze hier op willen slapen. En heb je een kind die wat af rolt tijdens het slapen? Dan kan een luchtbed met hogere randen de ideale oplossing zijn. Zo kan de kleine niet zomaar op de grond rollen!

Luchtbed

De allerbelangrijkste tip is natuurlijk om plezier te hebben! Kamperen is ontzettend leuk en al een ontdekkingsreis op zich, ook voor de kinderen.

Wat is jullie ultieme kampeertip?

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Twitter


Blogcategorieën

Kids-Campings.com