Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Kamperen in de regen: zo maak je alsnog een feest van je vakantie

Wanneer je bepakt en bezakt naar de camping vertrekt hoop je natuurlijk dat de zon met jullie meereist en het kwik spontaan de 25 graden aantikt. Helaas kan moeder natuur soms wel eens roet in het eten gooien en het met bakken uit de lucht laten komen. Niet ideaal, kamperen in de regen! Gelukkig zorgen onze tips er alsnog voor dat je vakantie niet in het water valt.

Kamperen in de regen
Foto van
reza shayestehpour via Unsplash

1. Zwemmen in de regen

Hoewel menig kampeerder het droge opzoekt tijdens een stevige regenbui, is onze tip juist om dat niet te doen. Trotseer de regen en trek je bikini van de waslijn, want er gaat niets boven een middagje zwemmen in de regen. Nat worden jullie toch wel van al dat water, dus die regendruppels mogen de pret niet drukken. Papa en mama moeten natuurlijk ook meedoen. Wie ligt er als eerste in het zwembad?!

2. Maak een boswandeling

Er gaat niets boven wandelen in de serene natuur. En wanneer is de kans het grootst dat je in alle rust door het bos kunt banjeren? Precies ja, tijdens de regen! Terwijl heel Nederland binnen schuilt trekken jullie er juist op uit. Doe geen moeite om de regenlaarzen op te poetsen, want het is juist leuk voor de kids om eens lekker vies te worden. Spring samen door de modderpoelen en kijk of jullie wilde dieren kunnen spotten. Niet alleen zijn jullie lekker in beweging en raken de kids energie kwijt, het is ook nog eens een fijne manier om een regenachtige dag door te komen.

Kamperen in de regen
Foto van Erika via Unsplash

3. Zoek indoor vermaak op

Hoewel je indoor speelparken bij goed weer hoogstwaarschijnlijk heel hard voorbijloopt, zijn deze familiewalhalla’s juist een uitkomst op regenachtige dagen. Het is namelijk voor jong en oud heerlijk om op kletsnatte dagen het plezier binnen op te zoeken. Van roetsjen van de glijbanen tot aan ravotten in de ballenbak: jullie zullen geen tijd hebben om te mokken over het weer. Geen wonder dus dat het bezoeken van een indoorspeeltuin een uitstekende to do is tijdens het kamperen in de regen.

4. Houd een snackmiddag

Als het al uren onophoudelijk aan het regenen is, is de kans groot dat dit ook effect heeft op je humeur. Dat is natuurlijk zonde, want de vakantie is juist het moment om plezier te maken en leuke dingen te doen. Dé manier om het hele gezin in dat geval weer op te vrolijken, is door een snackmarathon te houden. Om de spanning er een beetje in te houden laten jullie de kids eerst geblinddoekt voorproeven, alvorens het echte werk van start kan gaan. In het buitenland op vakantie? Proef dan samen allerlei nieuwe soorten snoep. Die donkere wolk boven jullie caravan verdwijnt als sneeuw voor de zon, letterlijk en figuurlijk!

Kamperen in de regen
Foto van
Luis Aguila via Unsplash

5. Schakel een hulplijn in

Als je het echt even niet meer weet en de nood het hoogst is, is de redding nabij: het animatieteam! Ook met slecht weer weten zij een lach op kindergezichten te toveren en staan ze klaar met een arsenaal aan regenproof activiteiten. Het maken van de leukste knutsels en het dansen van de coolste pasjes laat je lekker aan het animatieteam over die als geen ander weet hoe de kids te vermaken. Wel zo fijn, want zo heb jij ook even een momentje me-time.

Zou jij je met deze tips ook vermaken tijdens het kamperen in de regen?

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com