Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Kamperen met een baby: wat niet vergeten?

Vijf slimmigheidjes die jouw kampeervakantie vergemakkelijken...

De vakantie is eindelijk geboekt: met de baby drie weken kamperen in het zonnige Frankrijk. Geweldig natuurlijk, maar toch ben je ook een beetje zenuwachtig. Hoe zorg je dat je ’s nachts niet drie keer naar het toiletgebouw hoeft te lopen, dat de hele camping niet om 6.00 uur wakker schrikt en dat middagslaapjes te doen zijn in die hete tent? Hier zijn vijf tips voor kamperen met een baby.

1. Badjas en waterschoentjes

Niet alleen handig als jullie gaan zwemmen, maar vooral functioneel bij het douchen. Je zoontje of dochtertje hoeft alleen de schoentjes en de badjas aan naar het toiletgebouw. Door de schoentjes zullen daar geen valpartijen zijn door de gladde vloer, en door de badjas of badponcho hoef je geen klam lichaampje aan te kleden. Dat doe je lekker bij de tent, als je weer terug bent.

2. Plasemmer

Is hij of zij net zindelijk geworden? Dat gaat deze vakantie natuurlijk niet verpesten. Neem daarom een potje met een deksel mee, of een eenvoudige afsluitbare emmer. Zo kan kamperen met een baby ook fijn zijn voor mama…

3. Thermoflesje

Nee, niet om zelf thee te kunnen drinken. Kook elke avond water en bewaar dat in de thermofles. Als je kindje ’s nachts of ’s ochtends vroeg wakker wordt, heb je zo een flesje pap klaar. Water koken duurt eeuwig op een gasstelletje, zeker met een brullende baby op je arm.

4. Fleecedeken(s)

Is overal voor te gebruiken! In de auto staat de airco achterin vaak harder dan voorin, dus daar kan het nogal koud worden. Ook als het ’s nachts is afgekoeld, is die deken erg handig. Maar ook bij warmte kunnen deze dekentjes helpen. Staat jouw tent ’s middags pal in de zon, waardoor het levensgevaarlijk is om daar een siësta te houden? Leg de deken in de schaduw, waarop je kindje kan slapen of kan spelen. Je kunt ook zelf een luchtige tent bouwen van meerdere dekentjes.

5. Water

In het zonnige zuiden is het heet, dus is het belangrijk om te drinken en te koelen. Zorg dat je altijd kleine flesjes water bij hebt, en laat je kinderen daar regelmatig uit drinken. Ook is het handig om een klein badje mee te nemen voor bij de tent of caravan. Als de een net slaapt en de ander behoefte heeft aan verkoeling, kan die gewoon op je kampeerplaats in het badje spelen. Ander waterspeelgoed is ook leuk: kleine waterpistooltjes of een waterspeelkleed.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
Goorzicht - Kids-Campings.com
7,8

Goorzicht

Nederland

  • In de natuur
  • Leuk animatieteam
  • Mooie fiets-en wandelroutes

Op Camping Goorzicht geniet je van de prachtige omgeving met het gehele gezin. Doe een bommetje in het zwembad of roetsj van de glijbaan in de speeltuin.

Pagina delen

Blogcategorieën

Kids-Campings.com