Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

La Plage et Bord de Mer: zon, zee en meer zon

In 2014 begon ik mijn animateurscarrière op een grote Franse camping: camping La Plage et Bord de Mer. Samen met een Nederlandse collega reisde ik (in mijn eigen Renault-cabrio) naar het verre zuiden om daar tien weken te stralen in het animatieteam. Een zomer om nooit te vergeten.

Na twee dagen in Meggie, mijn auto, te hebben gereden ging het dak er letterlijk vanaf en kwamen we aan in het zonnige Valras Plage. Werken op een prachtige camping áán de Middellandse Zee: wie wilt dat nu niet? Hartelijk werden we ontvangen in de receptie waarna we de camping over mochten om kennis te maken met ons nieuwe tijdelijke huis: camping la Plage et bord de la Mer. We ontdekten een prachtig groot zwembad, cocktailbar, grote staplaatsen, toffe sanitairgebouwen, verschillende sportvelden en de toegang tot het strand. De camping ligt namelijk letterlijk aan het strand. Je rolt zo van je voortent het strand op waarna je een verfrissende duik kunt nemen in het koude zoute water. Heerlijk!

Animatie

Mijn taak als animateur was om mensen te vermaken: van jong tot oud. s Ochtends een miniclub, s middags spelletjes op het strand, dansen aan het zwembad en s avonds het podium op. De tijd van mn leven had ik. Door het grote team hadden we een afwisselend programma en vermaakten we alle mensen. Hierdoor ontmoette ik zoveel mensen en kwam in contact met gasten uit alle landen. Op de camping zijn namelijk mensen uit alle landen: veel Nederlanders, maar ook de autos met witte Franse kentekenplaten werden flink vertegenwoordigd op de grote parkeerplaats. Jonge gezinnen, familie die al generaties lang komen; je vindt er van alles!

La Plage et Bord de Mer Mitchel en Denise

Vrije dagen

Op onze vrije dagen gingen wij er vaak lekker op uit. Steden als Montpellier, Cap dAgde en Beziers lagen op een uurtje rijden. Stuk voor stuk plekken die je gezien moet hebben. Van oude historische centra tot waterpretparken, wij zijn ze allemaal afgegaan. Valras Plage zelf heeft ook een pittoresk centrum met heel veel lekkere eettentjes. Zeker de moeite waard om je tanden te zetten in een verse vis of te genieten van heerlijk schepijs op de boulevard.

Vijftig tinten bruiner, spierwithaar en een kofferbak vol herinneringen en ervaringen reed ik voldaan terug naar Nederland. Wat een mooie plek, wat een fijne mensen en wat een te gekke zomer. Hoogtepunten, dieptepunten, we maakten ze allemaal mee. Iets wat mij heel sterk heeft gemaakt. Drie jaar later reis ik nog steeds elke zomer naar Frankrijk af en maak ik de zomer van mensen af. Iets mooiers bestaat er eigenlijk niet, toch?

 Montpellier

Wanneer mogen wij jou verwelkomen op La Plage et Bord de Mer

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com