Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Camping La Plage Penmarc’h: pret en plezier in bijzonder Bretagne!

Niet iedereen heeft zin om in de zomer 1400 kilometer over de Route du Soleil te rijden met kinderen op de achterbank. Het Franse Zuiden is mooi, maar wat veel mensen niet weten, is dat het Noorden van Frankrijk even prachtig of zelfs nog mooier is! Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om hun zomervakantie door te brengen aan de kust van Bretagne of Normandië. Minder lang in de auto, dus meer tijd voor plezier! In dit blog neem ik je mee naar de ruige landschappen van Bretagne en haar schilderachtige vissersplaatsjes. Deze zijn vanaf familiecamping La Plage Penmarc’h goed bereikbaar.

La Plage Penmarc'h

Een ode aan Bretagne

Naast de kortere reistijd, heeft een vakantie naar Bretagne meer voordelen ten opzichte van een vakantie naar bijvoorbeeld de Côte d’Azur. De laatstgenoemde is dan ook wel dé toeristische trekpleister van Frankrijk. In Bretagne vind je aanzienlijk minder toerisme. Het is daarnaast een ideale regio voor een vakantie met kinderen. De zee is altijd in de buurt en de natuur is zeer geschikt voor een lekkere wandeling of fietstocht. Het plaatsje Guilvinec, op vijf kilometer afstand van Penmarc’h, is op de fiets goed te doen. Guilvinec was de eerste vissershaven van Frankrijk en beschikt nog altijd over een gezellige haven waar de vissersboten elke dag rond half vijf ’s middags in de haven terugkeren. Daarnaast is er elke dinsdag een leuke Bretonse markt! Als je echt een typisch schilderachtig dorp wilt zien, bezoek dan het plaatsje Pont-Aven!

La Plage Penmarc'h

Waterpret op Camping La Plage Penmarc’h

Bretagne bestaat uit vier departementen: Finistère, Morbihan, Ille-et-Villaine en Côtes d’Amore. In de eerstgenoemde vind je de kindvriendelijke camping la Plage Penmarc’h, om precies te zijn helemaal in het Zuiden, in het plaatsje Penmarc’h. Niet heel verrassend natuurlijk. Deze camping, ook wel Villa la Plage genoemd, beschikt onder andere over een waterpark van maar liefst 600 m2! Deze bestaat uit verschillende zwembaden (van verschillende dieptes) en vette glijbanen waar de kinderen met hun campingvriendjes- en vriendinnetjes van af kunnen roetsjen.

La Plage Penmarc'h

Bretonse brede stranden

De camping is niet alleen geschikt voor jonge kinderen, maar ook tieners vermaken zich hier uitstekend. Villa la Plage organiseert namelijk activiteiten voor kinderen en jongeren van vijf tot zeventien jaar. Daarnaast loop je vanaf de camping zo het brede zandstrand van Stêr (tussen Guilvinec en Penmarc’h) op. Hier kan het hele gezin lekker zonnen, zwemmen of zich wagen aan één van de vele watersportactiviteiten! Wat dacht je van Surf Sup, kitesurfen of Bodyboard? Dit zijn relatief nieuwe watersporten, dus leuk om een keer te proberen.

Camping La Plage Penmarc'h

Bijzonder

Het ruige landschap van Bretagne gaat tenslotte zeker in de smaak vallen en is dan ook al reden genoeg voor een zomervakantie in deze regio. Zeelandschappen met bijzondere en gezellige baaien, woeste kliffen en brede duinen (ja, een tikkeltje Nederlands). Verder vind je hier ook heidevelden en veel bosrijke gebieden. Er is geen duidelijk verschil tussen het landschap bij de kust en het binnenland. Dit maakt Bretagne dan ook zo bijzonder. Het is dan ook niet zo gek dat Bretagne een aantal prachtige natuurparken en natuurreservaten rijk is.

Ben je op zoek naar pret en plezier in een prachtige omgeving? Ga voor een vakantie naar het bijzondere Bretagne!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com