Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Denemarken

"Ontdek Kopenhagen, Legoland en de prachtige Deense stranden!"

Vakanties in Denemarken zijn ideaal voor het gezin. De natuur is prachtig groen en er zijn eindeloze stranden. De luxueuze hoofdstad Kopenhagen is al helemaal een plaatje. Het is ook geen wonder dat Denemarken op nummer 1 staat van de beste kampeerlanden in Europa. Daarnaast ben je nooit meer dan 50 kilometer verwijderd van zee of water.

Kamperen met de kinderen

De zomermaanden zijn in Denemarken zonnig en de temperaturen schommelen tussen de 22 en 25 graden. Perfect dus voor een vakantie met de kinderen. Zo is het nooit te heet om een activiteit te doen. Ze kunnen lekker rondbanjeren in de natuur en als er wat neerslag valt, kan je met het hele gezin gezellig knus in de tent schuilen. Denemarken staat daarnaast ook bekend als erg kindvriendelijk. Dat is ook de reden dat veel gezinnen naar Denemarken gaan om te kamperen. Er zijn dus ook genoeg vriendjes en vriendinnetjes voor je kinderen op de camping. Een actieve of ontspannen vakantie in Denemarken? Het kan allemaal! Ga een stukje fietsen of wandelen met kinderen of lees samen een boekje in de schaduw van de bomen op je campingplek.

De combinatie van rust en drukte

Heb je het wel gezien met alle drukte van het werk? Een ontspannen vakantie aan het strand in Denemarken helpt je er zo weer bovenop. Een bekende streek van Denemarken is Jutland. Je vindt hier brede zandstranden met duinen, waar de kinderen kunnen vliegeren en krabben kunnen vangen. Je kan natuurwandelingen maken en helemaal tot rust komen in deze regio.

Voor een dagje drukte kun je een uitstapje maken naar Kopenhagen. Deze fantastische stad heeft veel te bieden: zowel voor jong als oud. Huur een fiets en doorkruis heel Kopenhagen, op zoek naar de leukste highlights. Het Deense verkeer is uitermate voorzichtig en vriendelijk, dus fietsen met je kinderen is geen zorg. Houd ze altijd aan de rechterkant van je, zodat je ze kan corrigeren als ze te veel wiebelen. Kopenhagen is daarnaast een echte fietsstad, dus er zijn veel faciliteiten voor de fietsers. Denk aan brede fietspaden en veel stoplichten voor fietsers. Kortom: een leuk uitstapje!

LEGO-land

Wat natuurlijk niet kan ontbreken aan een gezinsvakantie naar Denemarken is LEGO-land. Het park is niet heel groot, maar je kan er met gemak twee dagen in rondlopen. Een overnachting boeken in het 4-sterren hotel is ook erg leuk voor de kinderen, maar je kan natuurlijk ook gewoon een camping boeken vlakbij het park. In het park is er genoeg plek om op een groen grasveldje te picknicken, dus maak hier zeker gebruik van.

Denemarken is dus het perfecte vakantieland voor jou en je kinderen! Nieuwsgierig geworden naar een vakantie naar Denemarken? Neem dan eens een kijkje bij ons aanbod.

Jutland

Jutland

In het puntje van Denemarken vind je een prachtige regio waar je met de kinderen leuke activiteiten kunt ondernemen. Plan een dagje Legoland of maak een uitstapje naar Aarhus en ontdek al het pracht en praal vanuit een kindvriendelijke camping!

Lolland

Lolland

De prachitge stranden, spannende uitstapjes en het uitgestrekte laagland maakt deze Deense regio een ideale vakantiebestemming. Met de kinderen verblijf je op een kindvriendelijke camping in Lolland en ontdek je de vele verborgen pareltjes van de omgeving.

Bekijk alle gebieden »

Populaire bestemming

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com