Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Lolland

"Het laagland van Denemarken is perfect voor een kindvriendelijke kampeervakantie!"

Lolland is met een oppervlakte van 1243 km² een van de grootste eilanden in het zuiden van Denemarken.  Goed te bereiken met de auto via het Duitse eiland Fehrman. Lolland betekent ‘laagland’, deze naam zegt alles over hoe het eiland er uit ziet.  Het is hier erg ontspannen fietsen en zo kan groot en klein, jong en oud de omgeving ontdekken.

Oneindig waterplezier

Lolland heeft kilometers lang prachtige stranden waar je heerlijk kunt zwemmen en spelen in de branding. Ook kun je natuurlijk vele watersporten beoefenen die worden aangeboden.
Naast stranden heeft Lolland een aantal meren, waarvan de grootste 852 ha is. Hier kun je bijvoorbeeld vissen op forel, aal en de grootste snoeken! Maar ook kun je hier echt heerlijk gaan zwemmen!

Dit grote meer, Maribo Søndersø, vormt samen met 3 kleinere meren een adembenemend natuurgebied; Maribosøerne, wat een paradijs voor de mooiste vogels en andere wilde dieren is. Als het eventjes iets minder mooi weer is kun je naar een subtropisch zwemparadijs met gave glijbanen in Rødby. Waterpret gegarandeerd en dan geeft het helemaal niets als de zon zich niet genoeg laat zien.

Natuur

Vanaf het strand of de camping kun je zo de omliggende natuur in. Enorm diverse flora en fauna om te ontdekken op de fiets of tijdens een heerlijke wandeling.  
Als je op vakantie gaat naar Lolland moet je ook echt naar Knuthenborg Safari Park, dit is het grootste safaripark van Noord-Europa en je rijdt hier met de auto tussen de meest gevaarlijke wilde dieren zoals giraffen, tijgers en neushoorns. Durf jij het aan?

De campings in Denemarken, en dus ook op Lolland, staan over het algemeen bekend als schoon, goed onderhouden, met uitstekende voorzieningen en natuurlijk doet de prachtige ruime omgeving enorm veel!
Ook zijn de Deense bestemmingen erg kindvriendelijk. Voor kinderen worden op veel campings uitgebreide activiteitenprogramma’s aangeboden. Heb jij al geboekt….?

Populaire bestemming in Lolland

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com