Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Duitsland

Een land geschikt voor ieder seizoen met gevarieerde landschappen en bezienswaardigheden

Duitsland is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen die gaan voor een actieve vakantie. Van noord tot zuid en van oost tot west is het landschap zeer divers, maar vooral erg bosrijk. Zo kan je in het noorden vakantie vieren aan het strand, terwijl je in het zuiden juist de wandelschoenen stevig aantrekt en de bergen in gaat. Het vele natuurschoon wordt afgewisseld door prachtige steden, romantische kastelen en oude industrie.

Natuur in Duitsland

De liefhebbers van natuurschoon kunnen de hele vakantie kamperen tussen de wilde bossen van de verschillende grote natuurparken. Zo geniet je in het noorden van de stranden aan de Noordzee of langs het meer van Müritz, maar ook de kust van de Oostzee is ontzettend mooi. Bovendien heb je hier de meeste zonuren van heel Duitsland: kan je in de vakantie ook eens een dag ontspannen op het strand. Heerlijk zandkastelen bouwen en pootjebaden met de kinderen!

Hoe verder je naar het zuiden gaat, hoe mooier het wordt. Zo heb je op de grens met België het prachtige natuurgebied de Eiffel. Je zit hier vlakbij het stroomgebied van de Moezel en het is er erg heuvelachtig. Voor de kinderen worden hier regelmatig stoere roofvogelshows gehouden of kan je het gebied verkennen met een stoomtrein. Nog verder naar het zuiden ontdek je het Zwarte Woud, dat haar naam dankt aan de dichte bebossing en het prachtige Beieren. Heel bekend onder de Nederlanders is het gebied in midden Duitsland: Sauerland. Met als kers op de taart natuurlijk Winterberg. Hoewel dit gebied vooral bekend is vanwege de wintersport, is het hier ’s zomers ook goed vertoeven.

Op zoek naar cultuur in de steden

Naast dit vele natuurschoon kent Duitsland ook vele mooie steden, zoals natuurlijk de hoofdstad Berlijn of het prachtige Frankfurt. Wie wil genieten van Duitse Folklore kiest voor een vakantie in de buurt van Beieren waar je de prachtige Dirndls en Lederhosen in het dagelijks leven nog steeds tegenkomt. Ook leuk is een tripje naar een van de vele pretparken van Duitsland of een ritje in een ouderwetse stoomtrein. Deze laatste vind je vooral in het Oost-Duitse Saksen, waar zich dan ook het stoomtreinmuseum bevindt.

Populaire gebieden

Eifel

Eifel

Dichtbij huis, maar toch zo'n andere omgeving. Eifel is een streek die ontzettend veel te bieden heeft, ook voor kinderen! Ontdek de schoonheid van de natuur bij één van de fietsroutes, speciaal geschikt voor gezinnen met kinderen.

Sauerland

Sauerland

Nederlanders zijn dol op deze Duitse regio! Met de diverse mogelijkheden is Sauerland een ideale vakantiebestemming voor met de kinderen. Kies voor een wintersport vakantie in dit gebied, of verblijf juist in de zomer op een leuke kindvriendelijke camping in Sauerland!

Zwarte Woud

Zwarte Woud

Wandel door de bossen, ontspan bij een meer of ga met de kinderen op avontuur op de mountainbike! Dit kan allemaal tijdens een vakantieverblijf op een Kids Camping in het Duitse Zwarte Woud! Hier verveel je je geen seconde en is er voor het hele gezin genoeg te ondernemen.

Beieren

Beieren

Beieren is met haar hoofdstad München en prachtige berglandschap een veelzijdige regio niet al te ver van huis. Waar je met de kinderen zeker een bezoekje moet brengen aan één van de pretparken of sprookjeskastelen!

Mecklenburg-Voor-Pommeren

Mecklenburg-Voor-Pommeren

In het Noorden van Duitsland ligt de regio Mecklenburg-Voor-Pommeren. Met de kinderen kun je hier dagen aan het water en in de natuur doorbrengen. Je verblijft met het gezin op een kindvriendelijke camping en kunt leuke activiteiten ondernemen. Heerlijk toch?

Nedersaksen

Nedersaksen

Nedersaksen is niet alleen lekker dichtbij huis, maar leent zich ook voor gezinsuitjes naar pretparken, diertuinen en leuke musea. En een verblijf op een leuke kindvriendelijke camping maakt je vakantie met de kinderen al helemaal compleet! Ben jij al enthousiast?

Rijnland-Palts

Rijnland-Palts

Rijnland-Palts is een Duitse regio die perfect is voor gezinnen die op zoek zijn naar een actieve vakantie! wandelen, fietsen of zwemmen in de rivier je kunt er van alles. Lees hier alles over de mogelijkheden met kinderen in de omgeving van deze regio.

Saksen-Anhalt

Saksen-Anhalt

Heksen zoeken in de bergen, dansen op het muziekfestival en fietstochten langs de rivieren. Saksen-Anhalt is een bruisende regio in Duitsland waar je met de kinderen kunt verblijven op een kindvriendelijke camping. Lees hieronder meer over alles wat deze regio te bieden heeft!

Bekijk alle gebieden »

Populaire bestemmingen

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com