Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Castellane

Een middeleeuws stadje in Zuid-Frankrijk

Castellane is een plaats in Zuid-Frankrijk. Het ligt in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Het is een klein plaatsje, met slechts 1500 inwoners, maar dat maakt een bezoek aan de plek niet minder leuk!

Het weer in Castellane

Een vakantietripje naar Castellane is ideaal, mede door het heerlijke klimaat. Zeker met kleine kinderen is het hier ideaal, want de temperaturen zijn niet extreem in de zomer. De temperatuur klimt gemakkelijk tot boven de 20 graden, maar heet zal het niet zijn. De zon schijnt gemiddeld acht uur per dag, maar er valt ook relatief wat meer neerslag. De neerslag is vaak van korte duur, waardoor je nog steeds activiteiten kunt doen buiten de camping.

Ligging

De ligging van Castellane is perfect. Het ligt vlakbij het wereldberoemde Gorges du Verdon en vanaf het stadje kun je gemakkelijk andere steden bereiken. Castellane zelf is ook zeker de moeite waard. Het stadje kent zijn eigen bijzondere bezienswaardigheden zoals verschillende kapelletjes en een stadhuis. Daarnaast kijk je tijdens het slenteren door de nauwe, middeleeuwse straatjes je ogen uit. Het stadje is klein en daarom kan je de kinderen gemakkelijk meenemen om door de stad rond te lopen. Als ze moe worden, pak je een lekker verkoelend drankje op één van de vele terrasjes en pleinen.

Notre Dame du Roc

Eén van de ultieme bezienswaardigheden is de kapel Notre Dame du Roc. Deze kapel vind je boven op een berg. Via een gemakkelijk wandelpad kost het je ongeveer een halfuurtje om de top te bereiken. Bovenop de rots staat een historische kapel met mooie middeleeuwse beelden, maar het uitzicht is het toppunt. Je hebt een geweldig uitzicht over de kloof waar Castellane in ligt en in de verte kan je Gorges du Verdon zien liggen. Zorg wel dat je met goed weer deze rots beklimt, want anders kan je uitzicht belemmerd worden door de wolken of mist.

Castellane met kinderen

Er is dus genoeg te doen in en rondom Castellane en ook voor de kinderen zijn deze uitstapjes interessant. Naast Gorges du Verdon, Castellane zelf en de kapel Notre Dame du Roc kan je met de kinderen bijvoorbeeld ook een waterfiets huren. Net buiten Castellane, richting Gorges du Verdon, vind je ook een klimpark. Een gezellig en sportief uitstapje om te maken met het gezin! Beklim bomen en survival in het bos tussen de bomen door.

Kortom, de mogelijkheden in en rondom Castellane zijn verschillend. Bezoek de omgeving en breng een bezoekje aan de kapel bovenop de rots. Ook voor een vakantie met de kinderen zijn er veel opties. Jullie hoeven je dus totaal niet te vervelen in de zomer!

Populaire bestemming in Castellane

Les Collines de Castellane

Castellane, Frankrijk

  • Adventure park op camping
  • Zwemparadijs
  • Openlucht fitness

Op zoek naar een actieve vakantie? Dan is dit de perfecte plek! Op deze camping met adventure park in de Verdon verveel je je nooit!

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com