Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Elzas-Lotharingen

Duitse en Franse invloeden maken dat in deze streek fascinerende geschiedenis en cultuur leeft

Vlak over de Belgische grens en niet ver van Duitsland ligt de streek Elzas-Lotharingen, in het Frans beter bekend als Alsace-Lorraine. Ideaal voor de mensen die niet te ver van huis willen, maar toch graag in Frankrijk op vakantie willen. Erg geschikt dus voor een kampeervakantie met (kleine) kinderen!

Duits Frankrijk

Elzas-Lotharingen behoorde vroeger (van 1817 tot 1918 en tijdens de Tweede Wereldoorlog) bij Duitsland en op vele manieren heeft het Duits hier nog invloed op het Franse leven. Veel Fransen zullen hier dan, naast Frans, ook vloeiend Duits spreken en ook in de architectuur kom je nog de typisch Duitse stijl tegen. In deze streek kunnen de kinderen ontdekken hoe het was om een echte prinses of ridder te zijn, hier staan namelijk nog de meeste middeleeuwse kastelen van heel Frankrijk!

Op avontuur in de natuur in Elzas-Lotharingen

Elzas-Lotharingen is een streek voor echte natuur-, wandel- en fietsliefhebbers. Doordat het berggebied van de Vogezen zich ook in deze streek bevindt is het landschap grillig en rijk aan natuur. De streek bestaat uit de twee delen Elzas en Lotharingen met ieder een eigen hoofdstad. Door de departementen stromen de rivieren de Moesel, de Rijn en de Maas. Daarnaast zijn er veel meren in het berggebied de Vogezen waar je kan zwemmen of een hengeltje kunt werpen. Elzas-Lotharingen is een landelijke regio met veel bos. In totaal kent de regio 5 natuurparken: drie in Lotharingen en twee in de Elzas.

De twee hoofdsteden van Elzas en Lotharingen zijn respectievelijk Straatsburg (Strasboug) en Metz. Straatsburg is de stad waar officieel het Europees Parlement zijn thuisbasis heeft. Daarnaast heeft het ook zijn karakteristieke architectuur in het centrum van de oude stad. Met middeleeuwse bruggen, huizen en kathedralen waan je je weer terug in het oude Frankrijk. In de hoofdstad van Lotharingen, Metz, loop je tegen de Notre Dame aan, de kathedraal van de bekende klokkenluider. De bouw van deze kerk heeft maar liefst 300 jaar geduurd!

Populaire bestemmingen in Elzas-Lotharingen

Camping L’Ile du Rhin

Vogezen, Elzas-Lotharingen, Frankrijk

  • Aan de Rijn
  • Rustige omgeving
  • Fietsverhuur

Een rustige camping midden in de natuur, aan de Rijn. Op een eilandje gelegen. Voor de kinderen zijn er gezellige activiteiten.

Le Ried

Vogezen, Elzas-Lotharingen, Frankrijk

  • Visvijver
  • Overdekt zwembad
  • Beachvolleybalveld

In de mooie Elzasstreek kom je heerlijk tot rust in de natuur. Niet al te druk, maar wel genoeg te doen voor de kinderen. Met overdekt zwembad.

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com