Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Boedapest en omgeving

Bruisende stedentrip bestemming waar stad en natuur samen komen

De prachtige Hongaarse stad aan de Donau, Boedapest, is steeds meer in trek. Iedereen lijkt erheen gaan. Boedapest is een onlangs opgekomen toeristische stad. Een van de grote voordelen is dat het een relatief goedkope stedentrip bestemming is. De stad bestaat uit twee gedeeltes: Boeda en Pest. Deze gedeeltes worden gescheiden door de Donau en worden nu gezien als centraal onderdeel van de stad. De stad wordt ook wel het wellnesscentrum van Europa genoemd. Wist je dat je hier het grootste medicinale kuuroord van Europa is? Kies uit een van de 15 baden of relax in een van de sauna’s.

Verken Boedapest

Als stad heeft Boedapest veel te bieden. Een van de meest geliefde manieren om de stad te verkennen, is met de fiets. Fietsen in Boedapest is hot! Op deze manier kun je veel meer van de stad ontdekken. Sluit aan bij een georganiseerde fietstour om zo meer van de stad te ontdekken onder leiding van Nederlandse gidsen. Fiets langs alle highlights. Daarnaast kan je ook met het openbaar vervoer Boedapest verkennen. Met de Boedapest Card kun je namelijk gratis reizen door de hele stad. Ook kun je gratis naar een badhuis of met veel korting/gratis musea bezoeken!

Stad en bezienswaardigheden

Wat direct opvalt in de stad is dat het vol staat met mooi oude gebouwen en bruggen. De bekendste brug is toch wel de kettingbrug welke Boeda en Pest met elkaar verbindt. Geniet van de prachtige bezienswaardigheden zoals het Parlementsgebouw, de Sint-Stefanusbasiliek, Burcht van Boeda en het Heldenplein. Leer meer over de geschiedenis in het Historisch museum van Boedapest. Wat ook zeker een bezoekje waard is, is de Markthal. Een grote markthal met allerlei verschillende kraampjes. Je wordt overdonderd door alle kleuren en geuren van de vele specerijen die er verkocht worden. Vergeet tijdens je bezoek aan Boedapest niet een drankje te drinken in een van de ruin pubs. Deze pubs zijn in de jaren 90 ontstaan als tijdelijke barretjes met een simpele inrichting van alles wat bij elkaar gevonden kon worden. Neem plaats voor een heerlijke maaltijd of drink een cocktail. Ook voor het nachtleven is dit ’the place to be’. Proef de sfeer en bezoek een van deze hotspots.

Populaire bestemming

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com