Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Puglia

Een vakantie met de kinderen aan zee

Puglia is een regio in Zuidoost-Italïe, gelegen aan de Adriatische Zee. Deze streek ligt het meest oostelijk in Italië en de hoofdstad is het bruisende Bari. Het bekendste product uit deze streek zijn de olijven die hier geoogst worden. Daarnaast is het zuidelijkste deel van Puglia een belangrijke wijnstreek, waar de bekende Primitivo vandaan komt.

Het heerlijke klimaat van Puglia

Puglia kent een mediterraan klimaat met warme zomers en weinig neerslag. In de zomer wordt het gemakkelijk 29 graden. Er kan wel eens een buitje vallen, waardoor de wijn- en olijventeelt het goed doet, maar langdurige neerslag komt in hartje zomer zelden voor.

Ga daarom zeker kamperen met deze heerlijke temperaturen. Wil je toch nog een beetje luxe van thuis, kijk dan eens naar de glamping mogelijkheden in Puglia. Hierbij ervaar je het ultieme vakantiegevoel, maar verblijf je in een luxe tent met een echt bed en vaak ook eigen sanitair.

Met de kinderen op vakantie naar Puglia

Puglia is een perfecte bestemming voor een vakantie met de kinderen. Het enige kleine minpuntje is de lange reistijd met de auto. Een gemakkelijke oplossing hiervoor is een tussenstop maken van een paar daagjes in bijvoorbeeld Midden-Italië. Zo breek je de reis op in twee delen en hoeven de kinderen niet lang achter elkaar in de auto te zitten. Op de meeste campings vind je genoeg faciliteiten voor kinderen, zoals een kinderzwembad of een kinderclub bij de animatie. Het animatieteam neemt de kinderen een dag op sleeptouw op de camping of ze leren ze danspasjes in het zwembad.

Activiteiten

Hoewel de kinderen waarschijnlijk het allerliefst de hele dag spelen in het zwembad, is er genoeg te doen in Puglia. Doordat de streek erg uitgestrekt is, zit je nooit ver van zee af. Ga lekker een dagje naar het strand met de kinderen en geniet eventueel van een mooie zonsondergang.

Voor wat avontuurlijke activiteiten kun je ook terecht in Puglia. In Castellana Grotte vind je het Indiana Park. Super leuk voor kinderen, want ze kunnen hier in bomen klimmen en aan kabelbanen hangen. Het is een groot survivalpark met verschillende niveaus van klimmen voor alle leeftijden. In het park is een grote picknickplek, dus neem een lekkere lunch mee en breng hier een dagje door!

Zijn de kinderen helemaal gek van het water? Bezoek dan het Aquapark van Carrisiland in Cellino San Marco. Dit is een enorm park met zwembaden, glijbanen, restaurants, een kinderboerderij en een grote speeltuin. Hier zullen ze zeker de hele dag plezier hebben.

Al met al, een vakantie in Puglia is zo gek nog niet. Voor een vakantie met de kinderen zijn er genoeg activiteiten te beleven, zodat ze de vakantie van hun leven hebben.

Populaire bestemmingen in Puglia

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com