Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Oostenrijk

Voor een vakantie in het mooie berglandschap

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming in Europa waar je met het gezin naartoe kunt gaan, zul je misschien niet meteen denken aan Oostenrijk. Het gebied dat toch voornamelijk bekend staat als wintersportbestemming is daarentegen juist heel erg geschikt voor een vakantie in de zomer! Je kunt verblijven op een van de gemoedelijke familiecampings waar de kinderen continue vermaakt worden. Daarnaast is het Oostenrijkse landschap zeker het ontdekken waard en zul je je geen seconde vervelen. Lees hieronder meer over het bergachtige landschap en laat je verrassen!

Natuur en bezienswaardigheden

Oostenrijk is niet alleen een prachtig wintersportgebied, maar ook in de zomer is dit land een ideale vakantiebestemming. De natuur in het land is ontzettend gevarieerd en daardoor is er ontzettend veel diversiteit in wat je allemaal kunt ondernemen! Zo vind je naast de bergen ook helblauwe meren! Hier kun je lekker zwemmen met de kinderen of je kunt met een bootje over het heldere water varen.

Daarnaast staan in heel Oostenrijk overal kastelen en burchten. Je kunt vele van deze sprookjesachtige gebouwen bezoeken en een rondleiding krijgen. Bij sommige kastelen of burchten zijn speciale kinderrondleidingen. En in Tirol worden bijvoorbeeld drie dagen ridderspelen gehouden, waar het leven in de middeleeuwen nagespeeld wordt. Je hebt als gezin dus ontzettend veel te doen tijdens je vakantie in Oostenrijk!

Wandelingen met de kinderen

Het landschap van Oostenrijk leent zich voor het maken van prachtige wandelingen door de bergen en het groene dal. En ook al kunnen wandelingen voor kinderen misschien een beetje saai zijn, is dit in Oostenrijk niet het geval. Er worden namelijk speciale kinderwandelingen aangeboden. Je kunt dan bijvoorbeeld een themawandeling maken, je vindt belevingspaden waar kinderen kunnen ontdekken en je komt speeltuinen tegen boven op de berg. Zo hebben ook de kinderen een actieve dag in de buitenlucht, zonder dat ze zich hoeven te vervelen. In elke deelstaat van het land worden verschillende wandelroutes die geschikt zijn voor kinderen aangeboden. Waar je ook verblijft, je kunt er een dagje met het gezin op uit en genieten van de prachtige uitzichten die je hebt op de bergen.

Populaire gebieden

Karinthië

Karinthië

Meren, bergketens en eindeloze vergezichten, dit vind je allemaal in de Oostenrijkse regio Karinthië. Onderneem avontuurlijke activiteiten met de kinderen of kom volledig tot rust in dit rustgevende gebied. Kies voor een verblijf op een kindvriendelijke camping en de gezinsvakantie is compleet!

Salzburgerland

Salzburgerland

Voor een vakantie met kinderen is de Oostenrijkse regio Salzburgland een perfecte optie! Ontdek de omgeving en onderneem leuke activiteiten met het gezin. Plan vanuit de kindvriendelijke camping leuke uitstapjes naar steden, zoals Salzburg en ontdek al het moois van de regio!

Vorarlberg

Vorarlberg

Kilometers aan wandelpaden, een prachtig meer en een cultuurfestival. In de Oostenrijkse regio Vorarlberg is een vakantie zeker een aanrader! Met de kinderen zul je je geen seconde vervelen! Onderneem leuke activiteiten op de Kids Camping of in de omgeving!

Steiermark

Steiermark

De groene, heuvelachtige Oostenrijkse omgeving is voor een vakantie met kinderen de ideale plek om te verblijven! Ontdek de helblauwe meren en de middeleeuwse steden in de omgeving, terwijl je verblijft op een vermakelijke Kids Camping!

Tirol

Tirol

Tirol is zeker niet alleen geschikt voor een vakantie in de winter. Maar ook in de zomer kun je met het gezin op een leuke kindvriendelijk camping verblijven! Ga op avontuur in de omgeving of zoek de rust van het prachtige berglandschap op samen met de kinderen!

Bekijk alle gebieden »

Populaire bestemmingen

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com