Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Zwitserland

Ga op een kindvriendelijke kampeervakantie in de bergen!

De Alpen van het mooie Zwitserland spreken tot ieders verbeelding. Er zijn hier diverse wandelroutes uitgestippeld die door elk lid van de familie te belopen zijn. Voor de kleintjes is het geweldig om dezelfde paden te bewandelen als kinderboeken heldin Heidi, die hier met haar geitje ronddoolde. Lees ‘s avonds voor uit Heidi, en ga overdag haar gangen na. Succes gegarandeerd! Ook leuk: het Heididorp bij Maienfeld, waar het boek helemaal tot leven komt. Ook leuk voor volwassenen, want zijn we allemaal niet gecharmeerd van de dappere Heidi.

Verder zijn de Alpen ideaal om een trektocht in te maken. Misschien vind je ergens op de bergen zelfs wel Edelweissjes. Minder zin om ver te lopen? Laat je de berg opvoeren in een houten kist-kabelbaan! Tussen de bergen vind je meren en rivieren waar heel wat waterpret te beleven valt. Je kijkt je ogen uit bij de gletsjer watervallen, bijvoorbeeld die van Rosenlaui, waar je door grotten kunt lopen.

Steden in Zwitserland

Er zijn een heleboel grote steden in Zwitserland, die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Een paar die je niet mag missen: Bern, de hoofdstad met een prachtige binnenstad die zelfs op de werelderfgoedlijst staat. Het Franstalige Genève, dat pal aan het meer ligt en ‘s avonds magisch verlicht is. En Zurich, een stad met uitzicht op de Alpen en een breed aanbod aan musea. Zoek in een van deze steden eens een traditioneel raclette restaurant op. Dit kaasfondue gerecht staat de kinderen toe om eens te mogen spelen met hun eten. En als je dan toch op de culinaire tour bent kun je de Zwitserse chocolade natuurlijk ook niet overslaan!

Avonturenland

Zwitserland is wintersportland bij uitstek. Maar in de zomer naar de sneeuwtoppen kan natuurlijk ook. Je kunt bijvoorbeeld de binnenkant van de gletsjer Millellalin bekijken. Met een ondergrondse kabelbaan reis je er naartoe. Op zoek naar een dagje vol vermaak? Zwitserland heeft tal van pretparken. Ook zijn er dierentuinen en bizonparken waar je wilde dieren van dichtbij kunt bekijken die je in het wild liever niet tegen het lijf zou lopen. In de buurt van Aigle is een echt avonturenpark en bij Villeneuve een speelpark. Kortom, er is altijd wel een avontuur in de buurt in Zwitserland.

Zin om naar Zwitserland te gaan? Bekijk onze accommodaties voor kids op de site.

Populaire bestemmingen

Bekijk het aanbod »

Kids-Campings.com