Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Lange autorit met kids? Tips!

De vakantie is aangebroken! De meeste mensen gaan met de auto naar hun vakantiebestemming. Iets waar  veel mensen toch wel tegen op kijken. Uren lang in de auto zitten met files, warmte, onbekende wegen en ongeduldige kinderen achterin. Daarom heb ik in deze blogs wat tips opgeschreven om een lange autorit aangenaam en veilig te maken.

Veiligheid

Veiligheid is het belangrijkste bij een lange autorit. Je wilt veilig met je gezin op de camping aankomen en later ook weer terug in Nederland. Europese wegen horen bij de veiligste wegen van de wereld maar er gebeuren dagelijks nog steeds vele ongelukken.
Het lijkt misschien heel normaal maar het is zo belangrijk dat iedereen in de auto een gordel draagt. Voor kinderen kan het soms lastig zijn om een gordel te dragen maar toch kan het dragen van een gordel levens redden.
Voor kleinere kinderen zijn autostoeltjes een must. De Europese richtlijn zegt dat kinderen onder de 1,50 meter een autostoel nodig hebben. Let erop dat de autostoeltjes goed vast zitten. Op deze site staan handige tips zoals wanneer de airbag uit en aan moet bij een kind op de voorstoel.

Een ander belangrijk onderdeel om een autorit veilig te maken zijn pauzes. Het is goed om elke twee uur te pauzeren. Op die manier kan iedereen de benen strekken en blijft de concentratie aanwezig. Soms kun je een lange reis ook beter opdelen en een nachtje hotel boeken zodat je niet de hele dag aan een stuk achter het stuur hoeft te zitten. Zo zie je ook nog eens wat van Europa!

Files

Niemand vindt het leuk om lang in de file te staan. Kijk voor je reis waar je lange files kunt verwachten en of je deze kunt omzeilen. Daarnaast kan de dag waarop je vertrekt een groot verschil maken.
Op zaterdagen is het vaak het drukst op de weg. Zeker op de beruchte ‘zwarte zaterdag’ wil je liever niet naar je vakantiebestemming rijden. Vrijdagen en maandagen zijn ook populaire dagen om te vertrekken. Het rustigst zijn de dinsdagen dus dit is handig om rekening mee te houden.

Spelletjes

Je hoeft je niet te vervelen tijdens een lange autorit. Ik heb er een hele blog over geschreven die je hier kunt lezen.
Van ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ tot sudoku staan er allemaal leuke spellen in voor groot vermaak met de hele familie.

Warmte

Hoewel het in Nederland af en toe nog wel koud kan zijn moet je de warmte onderweg niet onderschatten, zeker als je naar het zuiden gaat.
Neem genoeg water en eten mee. Doe het raam open. Ook zijn er zonneschermen voor in de auto te koop die je gemakkelijk aan het raam kunt hangen. Geïmproviseerd kan dit ook met handdoeken, sjaals etc. gedaan worden.

Dan is het eindelijk tijd om te gaan! Geniet vooral van de lange autorit want soms is de weg erheen mooier dan je denkt.

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com