Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Le Val de l’Arre, voor een gegarandeerd leuke zomer!

Na 6 weken op deze prachtige camping in de Cevennes als animatrice te hebben gewerkt, kan ik heel wat vertellen over de camping!

Een heerlijke plek

De camping ligt op een geweldige plek. Op twee kilometer afstand ligt het dorpje le Vigan. Hier zijn genoeg terrassen om iets te drinken en er is twee keer per week een gezellige markt. Verder ben je zo bij het klimbos, de grotten en bij verschillende strandjes aan de rivier. Er zijn veel kanoroutes. Maar ook bij Montpellier en het strand ben je in een uurtje; genoeg te doen dus!

Op de camping zelf is ook genoeg te doen! Er is een klein winkeltje waar alle kleine benodigdheden verkrijgbaar zijn. Van wasmiddel tot fruit en telefoonladers, warme broodjes in de ochtend, het is allemaal aanwezig.

Bij het restaurantje ‘Snack du Val’ kan je ’s middags en s’ avonds simpele, maar lekkere gerechten eten. Voor het toetje kan je naar Fabienne, die in zijn kraampje de hele dag ijs schept en crêpes maakt. Deze zijn erg geliefd op de camping!

Aan de Arre

De camping ligt aan de rivier de Arre. Je stapt aan de ene kant van de camping met je luchtbed in het water, laat je afdrijven naar het strandje waar je vervolgens de hele middag kan zonnen, dammetjes bouwen of vissen kan vangen. Als dat je niks lijkt, zijn er altijd nog rotsen waar vooral kinderen, maar zeker ook ouders maar wat graag vanaf springen. Steeds eentje hoger, en wie van de hoogste springt krijgt van zijn nieuwe vrienden een ijsje bij het winkeltje.

Wie de rivier tóch iets te koud vindt (want dat is hij, verfrissend, maar koud) kan zich vermaken in het zwembad. Er is een groot bad waarvan de diepte verschilt tot 2 meter diep en een peuterbadje voor de kleinsten.

Animatie op Le Val de L’Arre

Le Val de l’Arre heeft voor het hele gezin een leuk animatieprogramma. Twee keer per week komt er een bandje optreden op het terras. Het genre verschilt van country-muziek tot rock. Een aantal keer per zomer komt de cabaretier groep ‘Les Transformistes’ langs die een populaire en grappige show geven. Het terras zit op deze avonden altijd vol en er wordt volop gegeten en gedronken wat voor een gezellige sfeer zorgt.

Daarnaast is er een Nederlandse animatrice aanwezig die verschillende activiteiten organiseert. Elke ochtend is er miniclub waarin er geknutseld wordt en de caravan die dient als miniclub, met alle kinderen (en stiekem ook ouders) geverfd wordt. In de middag zijn er sportieve activiteiten, of neemt de animatrice je mee paintballen of boogschieten. In de avond zijn er spellen als levend stratego of een gave minidisco!

Le Val de L'Arre Caravan

Kortom, hou je van gezelligheid én rust, een prachtige omgeving waarin genoeg te doen is, en ben je op zoek naar een familiecamping waar de kinderen (en ouders) gegarandeerd nieuwe vrienden maken? Le Val de l’Arre is een aanrader!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com