Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Les Clorinthes: aan de rand van een dorp

Al van een afstand zie je de kenmerkende toren van het plaatsje Crest: je bent er bijna! Wanneer je in het dorpje de brug oversteekt, volg je de rivier. Zo kom je aan op je bestemming: Camping Club Les Clorinthes! Een knusse camping met drie sterren. Niets te overdreven en daarom heel erg geschikt voor een vakantie met kleine kids.

Tijdens je vakantie…

Voor wie het allemaal niet zo massaal hoeft is Les Clorinthes een leuke bestemming. Er is een zwembad, animatie voor de kids en ’s ochtends worden de broodjes die je de dag ervoor hebt besteld vers bij de bakker gehaald. Ik weet nog dat toen ik er animatrice was, de zondagochtend mijn “brood-dag” was. Ik stond dan achter het barretje om mensen van hun bestelling te voorzien. Lekker makkelijk: zo kon ik gelijk kennis maken met de gasten van de camping. Bovendien leerden zij dan al snel dat er Nederlandse animatie was.

De rest van de week konden ze vervolgens bij mij terecht om te knutselen, spelletjes te spelen en zelfs voor een heus jeu de boules-toernooi. Het absolute hoogtepunt voor de kids is natuurlijk de mini-disco die een aantal keer per week gehouden wordt: samen met de andere kinderen en de animatie-juffrouw dansen! De kleinschaligheid van de camping draagt echt bij aan de gemoedelijke sfeer, waardoor je makkelijker in contact komt met de mensen om je heen: vriendjes en vriendinnetjes zijn dus zo gemaakt.

Dansen in de mini-disco op Les Clorinthes

Naast de animatie en het verse brood heeft de camping ook een heerlijk zwembad waar je terecht kunt voor een verfrissende duik. Ook hier is weer aan de allerkleinsten gedacht: er is een apart gedeelte waar zij met groot gemak kunnen staan en rondspetteren. Verder is er nog een leuke speeltuin. Hoewel er een voetbalveldje en een skatebaan om de hoek liggen, is deze camping daarmee toch vooral geschikt voor de wat jongere kids.

In de omgeving

Rondom de camping valt ook genoeg te beleven! Zo is er allereerst de rivier de Drôme: deze ligt pal naast de camping. Aan de campingzijde heb je een smal stukje kiezelstrand, maar je kan ook voorzichtig door de rivier waden hij is hier niet al te diep) naar de overkant. Hier is het strand wat groter! Favoriete activiteit toen ik er was, was toch wel met een band een aantal meters met de stroming van de rivier mee naar beneden glijden!

Camping club les Clorinthes ligt vlakbij het dorpje Crest. Crest is een typisch middeleeuws Frans dorpje met smalle straatjes en stijle trappetjes. Heel leuk is om hier op zaterdag naar de markt te gaan. Veel toeristische kraampjes met allerlei gekkigheden worden afgewisseld door kraampjes met streekproducten. Hier ga je naar toe voor heerlijk verse groenten en die heerlijke Franse kaas en worst.

"La Tour": het hoogtepunt van Crest

Het letterlijke hoogtepunt van Crest is natuurlijk de toren. Een uitkijktoren die uit de Middeleeuwen stamt en die open is gesteld voor bezoek. Binnen leer je alles over de geschiedenis van het dorpje en de toren. Alles is zo authentiek mogelijk gerestaureerd: dikke deuren, echte ridderharnassen en kleine raampjes. Bovenop de toren heb je een prachtig uitzicht en de echte durfal gaat langs de muur weer naar beneden! Je kan er namelijk abseilen!

Maar ook steden als Valence en Lyon zijn vanaf hier goed te bereiken, of wat dacht je van een fietstocht door de Vercors? Genoeg redenen om deze camping eens aan te doen!

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com