Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Leuke minicampings voor het hele gezin

Houd je van kamperen met je gezin, maar niet van grootschalige campings? Dan zijn minicampings de oplossing. Het zijn mooie kleinschalige plekken in Nederland, waar kinderen zich goed kunnen vermaken. Lees mee om een aantal leuke minicampings voor het hele gezin te ontdekken.

1.   Minicamping de Veldstreek

Op minicamping de Veldstreek is plek voor zes campers of caravans. Iedere plek heeft een eigen stroomvoorziening, het sanitair is netjes en de douche heeft warm water. Het leuke van deze minicamping is dat er een heleboel speeltoestellen zijn voor de kinderen. Van schommels tot aan een trampoline. Minstens net zo leuk zijn de kippen en de konijnen. De kinderen kunnen hier naar hartelust ravotten! 

Wil je een dagje weg? Dan zijn er ook veel leuke dingen in de buurt. Ga bijvoorbeeld een dag naar Landgoed Nienoord met een speelpark en een heus zwemkasteel. Ook leuk is het blotevoetenpad in Opende en het Ronostrand in de buurt van Roden. Verder kun je hier prachtig wandelen en fietsen. De minicamping ligt in Groningen in het dorpje Zevenhuizen, niet ver van Roden. Ideaal om daar een lekker hapje te eten. 

Minicampings voor het hele gezin
Foto van Campspace

2.   Minicamping De Vrije Geest

In Toldijk vind je minicamping De Vrije Geest. Er zijn hier niet zo veel speeltoestellen als op de Veldstreek, maar kinderen kunnen hier vrij rondrennen en verstoppertje spelen. Op warme dagen kunnen ze zich ook prima vermaken in de zwemvijver. De camping biedt plek aan een heel wat tenten, caravans en campers. Verder zijn de plekken voorzien van stroom, het sanitair is net vernieuwd en je mag een kampvuurtje maken. Als dat niet ontspannen is!

In de buurt van de camping kun je prachtig wandelen en fietsen, maar het is ook een echte aanrader om stadjes Zutphen en Doetinchem te bezoeken. Lekker het water op? Huur een kano of kajak en kijk je ogen uit.  

Wie zich een dag wil omgeven door prachtige natuur gaat naar de Veluwe. Hier kun je het Natuurcentrum Veluwe bezoeken, dieren spotten in het bos en naar Paleis het Loo. Ook leuk zijn Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (met nog een heuse stoomtrein) en de Spelerij / De Uitvinderij. Kinderen kunnen hier aan de slag met metaal, hout, plexiglas en piepschuim.

3.   Minicamping in Noord-Holland

In de Mijzenpolder in Noord-Holland kun je met een tent kamperen op het terrein van de zorgboerderij van Karin. Perfect voor ieder die back to basic wil gaan! Voor de kinderen is er alle ruimte om te spelen en buiten te zijn, en in de ringvaart voor de boerderij kan zelfs gezwommen worden! Neem ook gerust een kijkje op de boerderij of huur een paar fietsen. Ze worden voor je klaargezet op de minicamping. De kampeerplek beschikt over een toilet en ook is er een basic maar prima douche. Meer heb je ook niet nodig om te genieten van je vakantie met je gezin. 

Minicampings voor het hele gezin
Foto van Campspace

4.   Kamperen tussen de pony’s en ezels

Zijn jouw kinderen gek op dieren? Dan is deze camping ideaal! Op het terrein van Marianne kun je echt genieten van het buitenleven. Parkeer je camper of zet je tent op en breng direct een bezoekje aan de paarden en de ezels. Je kunt lekker met ze knuffelen en mag zelfs paardrijden. Op de plek kun je gebruik maken van elektriciteit en er zijn goede sanitaire voorzieningen, zoals een douche met warm water. 

Buiten het terrein hoef je je ook niet te vervelen. Om de hoek vind je namelijk een golfbaan, een luxe sauna en een waterskibaan. Zelfs een klimtoren en een recreatieplas met strand ontbreken niet. Ook is er een mooi vennengebied om te wandelen, te fietsen of te vissen. Vanaf hier kun je gemakkelijk een dagje naar Nijmegen om cultuur te snuiven.

5.   Kamperen op boerderij in Veendam

De laatste in het rijtje is de mooie boerderij in Veendam van Annemarie en Robert. Rond de boerderij is 2 hectare grond beschikbaar, een gedeelte daarvan wordt beschikbaar gesteld voor ruime kampeerplekken! De boerderij is niet ver van het centrum van Veendam en supermarkten zijn op loopafstand. Ook hier is er weer alle ruimte voor de kinderen om te spelen, te rennen en te verstoppen. Mocht je een eigen paard hebben? Neem die dan gerust mee! 

Wil je een dagje op pad? Naast de boerderij ligt een prachtig bos waar je kunt wandelen. Uitwijken naar natuurpark Borgerswold bij Veendam behoort ook tot de mogelijkheid. Liever even naar het water? Onder andere het Zuidlaardermeer is niet ver. Kun jij Berend Botje spotten? 

Minicampings voor het hele gezin
Foto van Campspace

Dit waren vijf leuke minicampings voor het hele gezin. Wil jij een van deze plekken bezoeken? Neem dan een kijkje bij Campspace! Naast deze campings kun je er nog veel meer unieke en kindvriendelijke campings vinden! 

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

10

Pomport Beach

Jason, 18 augustus 2016

Leuke camping!

Leuke camping en leuke animatie medewerker van Team4Animation!

Bezocht Pomport Beach in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Kids-Campings.com