Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De leukste familie-uitjes in Tsjechië

Tsjechië is een prachtig vakantieland vol met ongerepte natuur en een bijzondere cultuur. Ideaal om met de familie te verkennen, maar waar moet je beginnen? Ik heb voor jou de leukste uitjes op een rij gezet.

Zuid-Bohemen

Het zuidwestelijke deel van Tsjechië wordt Zuid-Bohemen genoemd. Hier vind je prachtige bossen, riviertjes en indrukwekkende kastelen. Bij veel Tsjechische kastelen is er de mogelijkheid om te leren boogschieten of een riddergevecht te zien. Hiermee voelen je kinderen zich net een echte prins of prinses. Bezoek ook het Lipno meer. Vaar over dit prachtige meer in een bootje en neem de prachtige natuur in je op. Stijg boven de boomtoppen uit en bewonder de natuur op het boomkroonpad, waarna je vervolgens naar beleden glijdt van de glijbaan. Ontspan aan het einde van de dag in het luxe Marina Lipno.

Familie-uitje naar het boomkroonpad

West-Bohemen

Een leerzaam uitje, vlinders kijken en een mini-zoo. In West-Bohemen is genoeg te doen. Het Techmania Science Center is het grootste 3D planetarium van Tsjechië. Kinderen leren hier op een leuke en interactieve wijze over het heelal, astrologie, wiskunde en natuurkunde. Natuurlijk steek je er zelf ook het een en ander van op. Wat ook een leuk uitje is is een bezoek aan de vlinderboerderij in Karlovy Vary. Je kijkt hier je ogen uit naar prachtig gekleurde vlinders die overal rondvliegen. De exotische vlinders komen vanuit de hele wereld, zoals Thailand, de Filipijnen en vanuit de regenwouden van Zuid-Amerika of Mexico. Naast de vlinderboerderij bevindt zich ook een mini-zoo.

Familie-uitje naar de vilnderboerderij

Praag

Je zou het misschien niet zo snel denken, maar Praag is ook leuk voor kinderen. Ga bijvoorbeeld langs de Praagse Dierentuin. Deze dierentuin staat op de 5e plek van beste dierentuinen in de wereld! Gorilla’s, ijsberen, pinguïns en tijgers. Dit en nog veel meer vind je in deze prachtige dierentuin. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan het DinoPark op het dak van Harfa winkelcentrum. Hier vind je dino’s die net echt lijken en leer je van alles over het prehistorische tijdperk. Oftewel, de perfecte plek voor een fantastisch familie-uitje!

Familie-uitje naar de Praagse Dierentuin

Weet jij alles over kindvriendelijke campings?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Kids-Campings.com